Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple kondigt iPad Pro 2022 aan – en hij is geen Apple-event waard

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad Pro 2022


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist de iPad Pro 2022 aangekondigd. Wat is er nieuw, wat is er hetzelfde, en wat mag het kosten? Dat lees je hier!

iPad Pro 2022

Het is minder dan anderhalf jaar geleden dat Apple de vorige generatie iPad Pro aankondigde, en die bracht heel wat vernieuwing ten opzichte van zijn voorgangers. Voor het eerst kreeg hij dezelfde M1-chip als de Mac, ondersteuning voor 5G, een contrastrijk mini-led-scherm voor het 12,9-inch model en een ultragroothoeklens voor de selfiecamera.

Dit jaar doet Apple er een subtiel schepje bovenop met de iPad Pro 2022. De grootste verandering zit aan de binnenkant: daar vind je nu de M2-chip die we ook al kennen van de MacBook Air. Dit betekent nog betere prestaties, met name op grafisch vlak (tot 35% sneller), en voor het eerst een ingebouwde Media Engine voor extreem soepele videobewerking in apps als LumaFusion.

Hover met de Apple Pencil 2

iPad Pro hover


kooptip

De Apple Pencil 2 heeft een volledig nieuwe functie met de iPad Pro: ‘Hover’. Hiermee kun je de Pencil boven het scherm houden, en zie je in beeld waar je Pencil zich ten opzichte van het scherm bevindt. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om te zien waar je Pencil terecht komt op het scherm voordat je gaat tekenen.

Ook nieuw is de sterk verbeterde connectiviteit. Naast 5G en Bluetooth 5.3 heeft de iPad Pro 2022 ook ondersteuning voor WiFi 6E. Hiermee haal je tot twee keer hogere snelheden dan voorheen – mits je een router hebt die dit ondersteunt, en dit zijn er helaas nog niet veel.

iPad Pro 2022 prijs

iPad Pro 2022 kopen

De iPad Pro 2022 is – net zoals bijna alles dit jaar – een stuk duurder geworden. Het vorige model begon nog bij € 899, en € 1219 voor het grotere 12,9-inch model. De nieuwe iPad Pro begint pas bij € 1069, en maar liefst € 1469 voor het 12,9-inch model met mini-led-scherm. Daarvoor krijg je overigens nog steeds 128 GB opslag, dus een goede deal ten opzichte van het vorige model is het niet.

De iPad Pro 2022 is vanaf vandaag te bestellen via de website van Apple, en zal vanaf volgende week woensdag in de winkels liggen. Hij is ook te koop bij Apple-resellers als Amac, Bol.com en Coolblue.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!