Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.6 release candidate is uit: officiële release is nabij

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 16.6 beta


Lees verder na de advertentie

Gisteravond heeft Apple de iOS 16.6 release candidate (RC) uitgebracht. Dit is de laatste testversie van de software voor de officiële release, dus het duurt niet lang meer voordat je iPhone kan updaten. Wanneer is de release en wat is er nieuw in iOS 16.6?

iOS 16.6 release candidate

Een week geleden verscheen iOS 16.6 bèta 5, en het is nu al tijd voor een release candidate. Niet alleen voor de iPhone: ook de release candidates voor iPadOS 16.6, macOS Ventura 13.5 en meer zijn uitgebracht. Momenteel zijn ze er alleen voor ontwikkelaars. De publieke versies volgen later – mogelijk is het een kwestie van uren.

Alle bèta’s wezen er eerder al naar, maar de release candidate bevestigt het: in iOS 16.6 zitten geen nieuwe functies. In de release notes van de RC schrijft Apple namelijk dat de update probleemoplossingen en beveiligingsmaatregelen bevat. In de code van voorgaande bèta’s waren wel aanwijzingen gevonden naar de langverwachte functie iMessage Contact Key Verification, maar die kon vooralsnog niemand gebruiken. Kennelijk hebben we hier nog wat meer geduld voor nodig.

iOS 16.6 release?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De release candidate van vandaag is waarschijnlijk dezelfde versie van iOS 16.6 die iedereen straks kan downloaden. Een heel enkele keer verschijnt er nog een, zoals met iOS 16.5, maar dat is echt uitzonderlijk. De officiële iOS 16.6 release zal daarom niet lang meer op zich laten wachten – wellicht kun je aanstaande dinsdag of woensdag al updaten. Mogelijk is dit wel de laatste ‘grote’ tussentijdse update voor iOS 16, al brengt Apple voorlopig nog kleine beveiligingsupdates uit.

iOS 17

Ben je juist wel toe aan wat nieuwe iPhone-functies? Verheug je dan alvast op iOS 17. Dit is de volgende grote software-update voor je iPhone, en verschijnt al in september. Ook weten we al welke nieuwe functies iOS 17 naar je iPhone brengt. Onze favoriet is ‘Stand-by‘, maar er is nog veel meer om naar uit te kijken.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over iOS 16 en iOS 17? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!