Terug naar iOS 16.6 release candidate is uit: officiële release is nabij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.6 release candidate is uit: officiële release is nabij

Door Annemiek Lourensen19 juli 2023 09:402 min. leestijd0

Gisteravond heeft Apple de iOS 16.6 release candidate (RC) uitgebracht. Dit is de laatste testversie van de software voor de officiële release, dus het duurt niet lang meer voordat je iPhone kan updaten. Wanneer is de release en wat is er nieuw in iOS 16.6?

iOS 16.6 beta

iOS 16.6 release candidate

Een week geleden verscheen iOS 16.6 bèta 5, en het is nu al tijd voor een release candidate. Niet alleen voor de iPhone: ook de release candidates voor iPadOS 16.6, macOS Ventura 13.5 en meer zijn uitgebracht. Momenteel zijn ze er alleen voor ontwikkelaars. De publieke versies volgen later – mogelijk is het een kwestie van uren.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Alle bèta’s wezen er eerder al naar, maar de release candidate bevestigt het: in iOS 16.6 zitten geen nieuwe functies. In de release notes van de RC schrijft Apple namelijk dat de update probleemoplossingen en beveiligingsmaatregelen bevat. In de code van voorgaande bèta’s waren wel aanwijzingen gevonden naar de langverwachte functie iMessage Contact Key Verification, maar die kon vooralsnog niemand gebruiken. Kennelijk hebben we hier nog wat meer geduld voor nodig.

iOS 16.6 release?

De release candidate van vandaag is waarschijnlijk dezelfde versie van iOS 16.6 die iedereen straks kan downloaden. Een heel enkele keer verschijnt er nog een, zoals met iOS 16.5, maar dat is echt uitzonderlijk. De officiële iOS 16.6 release zal daarom niet lang meer op zich laten wachten – wellicht kun je aanstaande dinsdag of woensdag al updaten. Mogelijk is dit wel de laatste ‘grote’ tussentijdse update voor iOS 16, al brengt Apple voorlopig nog kleine beveiligingsupdates uit.

iOS 17

Ben je juist wel toe aan wat nieuwe iPhone-functies? Verheug je dan alvast op iOS 17. Dit is de volgende grote software-update voor je iPhone, en verschijnt al in september. Ook weten we al welke nieuwe functies iOS 17 naar je iPhone brengt. Onze favoriet is ‘Stand-by‘, maar er is nog veel meer om naar uit te kijken.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over iOS 16 en iOS 17? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar