Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Najaar 2022: deze nieuwe Apple-producten komen dit jaar nog

Auteur: Ward Edema
2 reacties
Apple najaar 2022


Lees verder na de advertentie

Er komt weliswaar geen Apple-event in het najaar van 2022, maar toch gaat Apple nog genoeg aankondigen. Dat zegt de betrouwbare Apple-analist Mark Gurman. Wat je kunt verwachten? Dat lees je hier!

Geen Apple-event in oktober

Het kwam vorige week als een verrassing: Apple lijkt in oktober géén Apple-event te houden. Daarmee wijken ze flink af van de afgelopen jaren, waarin er in oktober altijd nog grote aankondigingen waren op het gebied van Macs, iPads en HomePods.

Zonder een event in oktober, is kans dat we dit jaar überhaupt nog een Apple-event krijgen erg klein geworden. Toch wordt er nog het nodige aangekondigd voor het einde van het jaar, maar dan aan de hand van persberichten. Dat zegt Apple-guru Mark Gurman. Maar wat kun je zoal verwachten? Wij zetten de belangrijkste (potentiële) aankondigingen voor het najaar van 2022 op een rij.

1. iPad Pro met M2-chip

Nieuwe iPad Pro 2022


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De iPad Pro heeft al sinds 2018 hetzelfde design, en daar lijkt Apple ook dit jaar nog aan vast te houden met de nieuwe iPad Pro 2022. Deze krijgt naar verwachting de nieuwe M2-chip uit de MacBook Air, waardoor hij sneller is dan ooit en het flink vernieuwde iPadOS 16 supersoepel kan draaien. De komst van de M2 heeft mogelijk ook tot gevolg dat hij voor het eerst met 24 GB werkgeheugen beschikbaar zal zijn.

Daarnaast krijgt de iPad Pro eindelijk een MagSafe-aansluiting voor magnetisch opladen, verstopt achter het Apple-logo. Over andere verbeteringen is nog niets bekend – verwacht verder dus geen al te grote wijzigingen. Ook lijkt het mini-led-scherm exclusief voor het 12,9-inch model te blijven.

2. 14- en 16-inch MacBook Pro

Apple kondigde eind vorig jaar de vernieuwde 14- en 16-inch MacBook Pro aan. Dit model was bijna onherkenbaar, met een dikker design, teruggekeerde poorten en waanzinnig snelle chips die nauwelijks hitte produceerden. Daar komt eind dit jaar een schepje bovenop, maar wel een heel klein schepje: de M1 Pro- en M1 Max-chips maken plaats voor de nieuwe M2 Pro en M2 Max. Verder zijn er – voor zover bekend – geen andere vernieuwingen.

3. Tweemaal Mac mini

Mac mini 2020

De Mac mini is al sinds 2020 niet vernieuwd, dus het wordt tijd voor een upgrade. Aan het design van de Mac mini 2022 gaat waarschijnlijk niks veranderen – ook al is dat inmiddels 12 jaar ongewijzigd – maar aan de binnenkant komt de M2-chip. Daarnaast wordt eindelijk het einde van het oude Intel-model verwacht, dat plaats zou maken voor een Mac mini met M2 Pro-chip. Dit wordt de ultieme kleine desktop, geschikt voor zware taken als video-editing, programmeerwerk en werk met 3D-modellen, maar dan ter grootte van een Tupperware-bakje. Wij kunnen niet wachten.

4. Nóg een Apple TV 4K

Er zijn inmiddels twee generaties van de Apple TV 4K, en daar komt in 2022 nog een derde generatie bij. Deze krijgt een snellere A14-chip, 4 GB werkgeheugen, en wellicht ook snellere aansluitingen. Hopelijk stopt Apple ook eindelijk ondersteuning voor Zoek mijn in de afstandsbediening, zodat je hem gemakkelijk terug kunt vinden als de kussens van je bank hem weer hebben opgeslokt.

5. ‘Normale’ iPad

iPad 10e generatie

De alledaagse iPad krijgt de grootste upgrade in jaren – maar het is nog niet helemaal zeker of we hem dit najaar al kunnen verwachten, of pas in het voorjaar. In ieder geval krijgt hij een volledig nieuw afgevlakt design, maar dan wel met de oude vertrouwde thuisknop met Touch ID. Daarnaast krijgt hij eindelijk een usb-c-poort. Hij zou daarmee de laatste iPad zijn die de overstap maakt.

Usb-c maakt het aansluiten van accessoires een stuk gemakkelijker dan met de huidige Lightning-poort. Beeldschermen, harde schijven, camera’s en andere gadgets hebben tegenwoordig bijna allemaal een usb-c-aansluiting, en prik je dan dus zonder adapters in de iPad. Ook krijgt de camera de nodige upgrades, waardoor hij meer in de buurt komt van de iPad mini en iPad Air.

Apple najaar 2022: blijf op de hoogte

Gezien er niet één moment zal zijn waarop al deze producten worden aangekondigd, is het handiger dan ooit om geabonneerd te zijn op onze nieuwsbrief. Hiermee ben je direct op de hoogte als je Apple iets nieuws aankondigt:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors