Terug naar iPadOS 16 is vertraagd: wat is er aan de hand?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPadOS 16 is vertraagd: wat is er aan de hand?

Door Laura Grootaarts4 augustus 2022 09:572 min. leestijd0

iPadOS komt dit jaar een maand later uit dan verwacht. De grote update voor de iPad verschijnt waarschijnlijk pas in oktober, zo claimt Bloomberg. Dat betekent dat iPadOS 16 later verschijnt dan iOS 16 voor de iPhone. Hoe komt het dat iPadOS 16 vertraagd is?

Stage Manager iPadOS 16

iPadOS 16 vertraagd: hoe komt dat?

De vertraging zou te maken hebben met een van de grote nieuwe functies van dit jaar: Stage Manager. Dit is een nieuwe manier van multitasken, waarbij je meerdere apps kriskras door elkaar kunt zetten – net als op de Mac. Apple zou op dit moment nog niet tevreden zijn over de werking van Stage Manager en heeft meer tijd nodig om de functie te perfectioneren. Bijkomend voordeel: door de uitgestelde lancering zou Apple nu ook vol in kunnen zetten op het afronden van iOS 16.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Over de functie Stage Manager is al heel wat rumoer ontstaan. Het werkt uitsluitend op iPads met een M1-chip en dat zijn er slechts een handjevol. Dat betekent dat bijvoorbeeld de iPad mini amper een jaar na verschijnen al misgrijpt voor wat betreft de grootste nieuwe iPadOS 16-functie.

Tegelijk met de nieuwe iPads

iPadOS bestaat sinds 2019 – daarvoor had de iPad net zoals de iPhone gewoon iOS. Sindsdien verschenen grote iOS en iPadOS-updates altijd tegelijkertijd. In deze traditie komt nu verandering. Een iPadOS 16-release in oktober betekent dat de software dichter bij de verwachte release van de nieuwe iPads in de buurt komt. We verwachten dit jaar nog een iPad Pro met een M2-chip, en ook staat er een nieuwe reguliere iPad met usb-c-poort op het programma. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit vind je misschien ook interessant

Bron: Bloomberg

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS 16
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar