Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPadOS 16 is vertraagd: wat is er aan de hand?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Stage Manager iPadOS 16


Lees verder na de advertentie

iPadOS komt dit jaar een maand later uit dan verwacht. De grote update voor de iPad verschijnt waarschijnlijk pas in oktober, zo claimt Bloomberg. Dat betekent dat iPadOS 16 later verschijnt dan iOS 16 voor de iPhone. Hoe komt het dat iPadOS 16 vertraagd is?

iPadOS 16 vertraagd: hoe komt dat?

De vertraging zou te maken hebben met een van de grote nieuwe functies van dit jaar: Stage Manager. Dit is een nieuwe manier van multitasken, waarbij je meerdere apps kriskras door elkaar kunt zetten – net als op de Mac. Apple zou op dit moment nog niet tevreden zijn over de werking van Stage Manager en heeft meer tijd nodig om de functie te perfectioneren. Bijkomend voordeel: door de uitgestelde lancering zou Apple nu ook vol in kunnen zetten op het afronden van iOS 16.

Over de functie Stage Manager is al heel wat rumoer ontstaan. Het werkt uitsluitend op iPads met een M1-chip en dat zijn er slechts een handjevol. Dat betekent dat bijvoorbeeld de iPad mini amper een jaar na verschijnen al misgrijpt voor wat betreft de grootste nieuwe iPadOS 16-functie.

Tegelijk met de nieuwe iPads


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iPadOS bestaat sinds 2019 – daarvoor had de iPad net zoals de iPhone gewoon iOS. Sindsdien verschenen grote iOS en iPadOS-updates altijd tegelijkertijd. In deze traditie komt nu verandering. Een iPadOS 16-release in oktober betekent dat de software dichter bij de verwachte release van de nieuwe iPads in de buurt komt. We verwachten dit jaar nog een iPad Pro met een M2-chip, en ook staat er een nieuwe reguliere iPad met usb-c-poort op het programma. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook interessant

Bron: Bloomberg