Terug naar Apple brengt iOS 16.4.1 (a) uit: hierom ziet de update er anders uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple brengt iOS 16.4.1 (a) uit: hierom ziet de update er anders uit

Door Ward Edema2 mei 2023 08:582 min. leestijd4

Hij is misschien al op je scherm verschenen: de iOS-beveiligingsmaatregel 16.4.1 (a). Waarom heeft deze update zo’n vreemde naam? Wij leggen het uit.

iOS-beveiligingsmaatregel 16.4.1 (a)

iOS-beveiligingsmaatregel: nieuw soort update

Sinds de bèta’s van iOS 16.2 in november van vorig jaar werkt Apple eraan: de Rapid Security Response. Dit is een speciaal soort update die Apple in een mum van tijd uit kan brengen, die specifiek gericht is op het dichten van een beveiligingslek. Deze kan ook helemaal op de achtergrond geïnstalleerd worden.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Nu is het voor het eerst zover, en heeft Apple de eerste Rapid Security Response uitgebracht voor de iPhone, iPad en Mac. Het gaat om iOS-beveiligingsmaatregel 16.4.1 (a) en macOS-beveiligingsmaatregel 13.3.1 (a).

Zo kun je iOS 16.4.1 (a) installeren

Je vindt de update waar je gewend bent: in ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Je moet hiervoor wel iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 of macOS 13.3.1 geïnstalleerd hebben. En heb je ‘Instellingen>Algemeen>Software-update>Automatische updates>Beveiligingsmaatregelen en systeembestanden’ ingeschakeld, dan gaat het updaten na verloop van tijd automatisch.

Maar welk beveiligingslek wordt er nu gedicht met deze update? Dat is niet bekend: Apple houdt deze informatie geheim. Zo worden cybercriminelen niet wijzer, en lopen apparaten die níét bijgewerkt zijn geen onnodig gevaar.

Ook in de toekomst

Ongetwijfeld zullen er in de toekomst meer van dit soort Rapid Security Response-updates uitkomen. En wanneer het zover is, lees je dat uiteraard bij iCreate – en in onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan
Lezer
Jan

Heb de update gedownload, maar als ik de iPhone SE2 uit de slaapstand haal, zie ik eerst 4G linksboven i.p.v. het WiFi teken. Paar seconden later wordt het 4G verandert in het WiFi teken. Hebben meer mensen daar last van?

Charlotte Maaskant
Lezer
Charlotte Maaskant

Hier hetzelfde Jan. Tot overmaat van ramp heb ik op iPhone én iPad géén WiFi meer.Soms springt hij even aan.

Alex
Lezer
Alex

Ik kan na de update ineens niet meer airprinten vanuit de mail…..🥶

julien
Lezer
julien

Misschien even onder: Instellingen -> Mobiel netwerk, helemaal onderaan, de Wifi-assistentie uitzetten zodat WiFi de voorkeur heeft boven 4G?