Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple brengt iOS 16.4.1 (a) uit: hierom ziet de update er anders uit

Auteur: Ward Edema
4 reacties
iOS-beveiligingsmaatregel 16.4.1 (a)


Lees verder na de advertentie

Hij is misschien al op je scherm verschenen: de iOS-beveiligingsmaatregel 16.4.1 (a). Waarom heeft deze update zo’n vreemde naam? Wij leggen het uit.

iOS-beveiligingsmaatregel: nieuw soort update

Sinds de bèta’s van iOS 16.2 in november van vorig jaar werkt Apple eraan: de Rapid Security Response. Dit is een speciaal soort update die Apple in een mum van tijd uit kan brengen, die specifiek gericht is op het dichten van een beveiligingslek. Deze kan ook helemaal op de achtergrond geïnstalleerd worden.

Nu is het voor het eerst zover, en heeft Apple de eerste Rapid Security Response uitgebracht voor de iPhone, iPad en Mac. Het gaat om iOS-beveiligingsmaatregel 16.4.1 (a) en macOS-beveiligingsmaatregel 13.3.1 (a).

Zo kun je iOS 16.4.1 (a) installeren

Je vindt de update waar je gewend bent: in ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Je moet hiervoor wel iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 of macOS 13.3.1 geïnstalleerd hebben. En heb je ‘Instellingen>Algemeen>Software-update>Automatische updates>Beveiligingsmaatregelen en systeembestanden’ ingeschakeld, dan gaat het updaten na verloop van tijd automatisch.


kooptip

Maar welk beveiligingslek wordt er nu gedicht met deze update? Dat is niet bekend: Apple houdt deze informatie geheim. Zo worden cybercriminelen niet wijzer, en lopen apparaten die níét bijgewerkt zijn geen onnodig gevaar.

Ook in de toekomst

Ongetwijfeld zullen er in de toekomst meer van dit soort Rapid Security Response-updates uitkomen. En wanneer het zover is, lees je dat uiteraard bij iCreate – en in onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!