Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zelf een mail typen? Met iOS 18 schrijft je iPhone hem voor je!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 18 Mail nieuwe functies

Met iOS 18 worden veel Apple-apps uitgerust met nieuwe functies voor je iPhone, waaronder Mail! Dit kun je verwachten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over iOS 18? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18

Met iOS 18 voelt het straks net alsof je iPhone weer gloednieuw is. Zo krijgt de interface van het besturingssysteem een compleet nieuw design dat erg doet denken aan visionOS, met doorzichtige vensters en ronde hoeken. Plus je iPhone wordt een stuk slimmer, want hij krijgt er allerlei nieuwe functies bij.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Veel van die nieuwe functies staan in het teken van AI. Kijk maar naar Siri: de virtuele assistent kan straks complexe taken uitvoeren die uit meerdere stappen bestaan. Ook kun je er gesprekken mee voeren, net zoals je met ChatGPT doet. Het lijkt er zelfs op dat de meeste Apple-apps worden uitgerust met AI-functies. Zo gaan er geruchten over Berichten, Muziek, Pages, Numbers, Keynote, Notities, Foto’s – noem maar op. Maar inmiddels kunnen we ook Mail aan dit rijtje toevoegen.

iOS 18: nieuwe functies Mail

‘Project Blackpearl’, zo luidt de codenaam die naar de nieuwe Mail-functies verwijst, aldus bronnen van techwebsite AppleInsider. Ook deze staan dus in het teken van AI. Onder andere de zoekfunctie wordt geavanceerder: met iOS 18 kun je in Mail zoeken naar contacten, locaties en bestanden die je lokaal hebt opgeslagen. Momenteel kun je alleen naar teksten in e-mails zoeken.

Ook komt er een nieuwe functie genaamd ‘Smart Replies’, oftewel Slimme Antwoorden. Hiermee kun je de app door AI-gegenereerde teksten laten schrijven, zodat je snel kunt antwoorden op een mailtje. Deze functie komt ook naar Berichten en Siri.

Wil je toch een eigen mail typen, dan kun je alsnog AI om hulp vragen. Zo kun je Mail de toon van je tekst laten veranderen. Daarvoor zouden drie opties zijn: je kunt vragen om je tekst professioneler, vriendelijker of beknopter te maken.

Ten slotte kun je je inbox laten verdelen in categorieën. Het gaat dan om ‘commercie’, ‘nieuws’, ‘overig’, ‘reclame’, ‘social’ en ’transacties’. Ook dit wordt uitgevoerd door een AI, die je inbox zal scannen en op basis daarvan een verdeling gaat maken. Deze functie biedt vooral soelaas wanneer je een overvolle inbox hebt en door de bomen het bos niet meer ziet.

Release?

Het duurt niet meer lang tot we de nieuwe functies in actie gaan zien. Op maandag 10 juni is het al zo ver: dan vindt de WWDC plaats, dat Apple traditiegetrouw aftrapt met een evenement over de aankomende updates voor zijn besturingssystemen. Dit jaar is het de beurt aan watchOS 11, macOS 15 en dus ook iOS 18! De maanden daarna worden de updates volop getest, pas rond de release van de iPhone 16 later dit jaar worden ze wereldwijd uitgerold.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom de WWDC? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief. Na Apple’s presentatie ontvang je dan zo snel mogelijk een overzicht met daarin alle aankondigingen. Waaronder van iOS 18!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!