Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 17.4 release candidate is uit (en onthult álle nieuwe iPhone-functies)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 17.4 release candidate

iOS 17.4 komt eraan en dit is opnieuw een grote tussentijdse update voor iOS 17. Apple heeft inmiddels de iOS 17.4 release candidate (RC) vrijgegeven. Dat betekent dat ook alle nieuwe iPhone-functies inmiddels bekend zijn.

Lees verder na de advertentie

Altijd op de hoogte blijven van iPhone-updates? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.4 release candidate

Vorige week verscheen de vierde bèta van iOS 17.4, en nu is het dus tijd voor de RC. Dit is de allerlaatste testversie van iOS 17.4 voor de officiële release; een soort generale repetitie dus. Tijdens de bèta’s zijn er diverse nieuwe functies toegevoegd en dus weten we inmiddels heel goed wat er gaat veranderen voor je iPhone.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 17.4 heeft veel veranderingen voor consumenten in de EU en dat heeft alles te maken met de Digital Markets Act (DMA) die binnenkort van kracht is. Deze regelgeving verplicht Apple tot meer openheid en minder voorkeur voor eigen diensten. Wat staat je te wachten in iOS 17.4? Apple moet je toegang verlenen tot alternatieve App Stores, er komt vrijheid voor banken in NFC-betalingen en echte keuzevrijheid in browsers.

Maar je mag ook minder drastische vernieuwingen verwachten. iOS 17.4 voegt bijvoorbeeld enkele nieuwe emoji-tekens toe, transcripties voor podcasts in de Podcasts-app, ondersteuning voor het gebruik van SharePlay met de HomePod en Stopwatch Live-activiteiten. Onderaan dit bericht lees je de iOS 17.4 release notes van Apple, met daarin alle nieuwe functies en verbeteringen. Apple blijft hierin trouwens opmerkelijk stil over de veranderingen binnen de EU.

Wanneer kun je updaten?

Dat gaat niet meer heel lang duren. De iOS 17.4 release date moet voor 6 maart plaatsvinden, omdat dan de nieuwe Europese regelgeving ingaat. Reken op maandag 4 of dinsdag 5 maart, om 19.00 uur ’s avonds.

iOS 17.4 release notes

Emoji

 • Nieuwe paddenstoel-, feniks-, limoen-, gebroken ketting- en schuddende hoofden-emoji zijn nu beschikbaar op het emoji-toetsenbord
 • 18 mensen en lichaamsemoji voegen de optie toe om ze in beide richtingen aan te kijken

Apple Podcasts

 • Met transcripties kun je een aflevering volgen met tekst die synchroon met de audio wordt gemarkeerd in het Engels, Spaans, Frans en Duits
 • De tekst van de aflevering kan in zijn geheel worden gelezen, er kan op een woord of zin worden gezocht, er kan op worden getikt om vanaf een specifiek punt af te spelen en de tekst kan worden gebruikt met toegankelijkheidsfuncties zoals Tekstgrootte, Contrast verhogen en VoiceOver.

Deze update bevat de volgende verbeteringen en bugfixes:

 • Met muziekherkenning kun je nummers die je hebt geïdentificeerd toevoegen aan je Apple Music-afspeellijsten en -bibliotheek en aan Apple Music Classical.
 • Siri heeft een nieuwe optie om berichten die je ontvangt in elke ondersteunde taal aan te kondigen
 • ’Bescherming van gestolen apparaten’ ondersteunt de optie voor verhoogde beveiliging op alle locaties
 • Batterijstatus in de Instellingen toont het aantal batterijcycli, de productiedatum en het eerste gebruik op iPhone 15 en iPhone 15 Pro-modellen.
 • Gespreksherkenning toont, indien beschikbaar, door Apple geverifieerde bedrijfsnaam, logo en afdelingsnaam
 • Zakelijke updates in Berichten voor bedrijven bieden betrouwbare informatie voor bestelstatus, vluchtmeldingen, fraudemeldingen of andere transacties waarvoor je kiest.
 • Met virtuele Apple Cash-kaartnummers kun je met Apple Cash betalen bij bedrijven die Apple Pay nog niet accepteren door je nummer in te voeren vanuit Wallet of Safari AutoFill te gebruiken.
 • Lost een probleem op waarbij foto’s van contactpersonen leeg zijn in Zoek mijn
 • Lost een probleem op voor Dual SIM-gebruikers waarbij het telefoonnummer verandert van primair naar secundair en zichtbaar is voor een groep die ze een bericht hebben gestuurd.

Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar in alle regio’s of op alle Apple-apparaten.