Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De stopwatch op je iPhone wordt véél handiger in iOS 17.4

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Stopwatch iOS 17.4

De stopwatch op je iPhone krijgt in iOS 17.4 een flinke upgrade, waardoor hij een stuk praktischer wordt in gebruik. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.4 stopwatch

Afgelopen week werd de eerste bèta van iOS 17.4 uitgebracht. Die update brengt veel vernieuwingen met zich mee: ondersteuning voor alternatieve appwinkels, de mogelijkheid om volwaardige browsers te gebruiken, en een hele reeks nieuwe emoji’s. Maar er worden nog steeds andere nieuwe functies ontdekt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Zo blijkt de stopwatch van de iPhone ook een handige upgrade te hebben gekregen, aldus MacRumors. Deze werkt nu voor het eerst met Live activiteiten. Dat betekent dat je de status van de stopwatch bij kunt houden vanaf je toegangsscherm – en op de iPhone 14 Pro (Max) en iPhone 15 is het zelfs nog iets handiger.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Stopwatch in het Dynamic Island

Op deze toestellen kun je namelijk ook je stopwatch bekijken en bedienen vanaf het Dynamic Island. Dat is het pilvormige cameragat aan de bovenkant van het display. Hierin zie je voortaan de stopwatch lopen, en door hem even ingedrukt te houden krijg je de optie om hem te pauzeren of te resetten.

Analoge stopwatch iPhone

Dit is overigens niet de eerste Klok-functie die met Live activiteiten werkt. De timer had dit al, en ook als je wekker gaat verschijnt dit als Live activiteit op je toegangsscherm en in je Dynamic Island.

iOS 17.4 release

iOS 17.4 zit nog maar net in de testfase, dus het duurt nog wel even voordat de update daadwerkelijk uitkomt. Naar verwachting is de release van iOS 17.4 ergens rond eind februari of begin maart, en komt de update uit op alle apparaten die al iOS 17 draaien. In ieder geval moet de update voor 7 maart uitkomen, want vanaf dan moet Apple zich houden aan de nieuwe EU-regelgeving voor appwinkels – en de benodigde wijzigingen zitten allemaal in de update verwerkt.