Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17.4 bèta 4 is uit – en voegt tóch nog wat nieuwe functies toe

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17.4 bèta 2

Er is weer een nieuwe bèta voor de volgende iPhone-update, en Apple heeft hier tóch nog wat nieuwe functies aan toegevoegd. Wat is er nieuw in iOS 17.4 bèta 4?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over iOS 17.4 en andere iPhone-updates? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.4 bèta 4

iOS 17.4 is de volgende grote update voor het besturingssysteem van de iPhone. De software belooft echt revolutionair te worden, met nieuwe functies waar we al jaren op wachten. Zo wordt het straks mogelijk om apps uit winkels naast de App Store te downloaden – dit wordt ook wel ‘sideloading’ genoemd – en kun je voor het eerst écht een andere standaardbrowser instellen. Maar er zijn nog veel meer nieuwe functies in iOS 17.4.

kooptip

Apple heeft al heel wat testversies van iOS 17.4 uitgebracht, en vannacht was het de beurt aan nummer vier. Eerst konden alleen geregistreerde ontwikkelaars de bèta installeren en testen. Inmiddels is de publieke versie ook uit.

De vorige twee testversies van iOS 17.4 bevatten geen nieuwe functies ten opzichte van de eerste bèta, dus verwachting was dat dit ook voor bèta vier zou gelden. Maar wat blijkt: iOS 17.4 bèta 4 introduceert tóch nog wat nieuwe functies. Verwacht geen revolutionaire vernieuwingen zoals sideloading, maar kleine veranderingen die iOS net wat gemakkelijker of leuker maken. Dit is er nieuw in iOS 17.4 bèta 4!

Welkomstscherm

iOS 17.4 bèta 4

Wanneer je iOS 17.4 hebt geïnstalleerd en de iPhone opnieuw opstart, krijg je een gloednieuw welkomstscherm te zien. Dit scherm is voortaan gepersonaliseerd: in het midden zie je het icoontje van jouw Apple ID. Dat voelt meteen als een veel warmer welkom!

Batterij

Heb je een iPhone 15 (Plus) of iPhone 15 Pro (Max)? Vanaf iOS 17.4 krijg je ook meer informatie over de status van je batterij. Hiervoor ga je na het installeren van de update naar ‘Instellingen>Batterij’: bij ‘Batterijconditie’ controleer je nu snel of je batterij nog wel ‘normaal’ presteert. Eerst stond er alleen een percentage, maar dat was niet voor iedereen duidelijk.

Tik je op Batterijconditie, dan krijg je nog meer informatie te zien. Zo leer je hier alles over de maximumcapaciteit en oplaadcycli van je batterij. Voor laatstgenoemde moest je voorheen altijd naar ‘Instellingen>Algemeen>Info’ navigeren.

Nieuw voor CarPlay

iOS 17.4 bèta 4

iOS 17.4 bèta 4 introduceert ook een nieuwe functie voor CarPlay: je kunt aankomende manoeuvres bekijken, zodat je hierop voorbereid bent. Je vindt deze manoeuvres in een nieuwe weergave, die je bekijkt door op het thuisscherm van Kaarten naar de configuratieknop rechtsboven te gaan. Wel heb je hiervoor een voertuig nodig dat deze functie ondersteunt.

iOS 17.4 release?

iOS 17.4 verschijnt eind februari of begin maart. Apple moet sommige nieuwe functies (zoals sideloading) namelijk introduceren van de Europese Unie, en daarvoor hebben ze nog tot 6 maart. We verwachten de update dan ook nog vóór die dag.