Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.4 release date: wanneer kun je je iPhone updaten?

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
iOS 17.4 bèta 2

De volgende software-update voor de iPhone komt eraan, maar wat is de iOS 17.4 release date? Dit is wanneer je de update kunt installeren.

Lees verder na de advertentie

Update: iOS 17.4 is verschenen op dinsdag 5 maart. Je leest er alles over in ons artikel iOS 17.4 is uit, en Apple zelf is er niet blij mee. Wil je aan de slag met de nieuwste functies? Dan ben je welkom in onze online Academy: Ontdek de belangrijkste nieuwe functies in iOS 17.4.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de release van iOS 17.4? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.4

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 17.4 is de volgende grote update voor het besturingssysteem van de iPhone. Met de nadruk op groot, want de update introduceert veel nieuwe functies waar we al jaren op wachten. Zo wordt het na het updaten eindelijk mogelijk om alternatieve appwinkels te gebruiken, dus je kunt apps buiten de App Store downloaden. En gebruikers kunnen straks voor het eerst écht een nieuwe standaardbrowser instellen. Maar er zijn nog veel meer nieuwe functies in iOS 17.4.

Apple is de update inmiddels al bijna een maand aan het testen. iOS 17.4 bèta 1 verscheen namelijk eind januari, en nog geen week geleden verscheen al bèta nummer vier. Al deze versies zijn beschikbaar voor ontwikkelaars, evenals voor het gewone publiek. Wil je toegang, dan moet je je wel eerst aanmelden bij het Apple Developer Software Program – installeren kan daarna gewoon via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’.

Maar lang niet iedereen zit op de bèta’s te wachten. Zulke testversies zitten doorgaans nog vol bugs en systeemfouten, en het is zonde als de iPhone die je dagelijks gebruikt hierdoor minder bruikbaar is. Daarom kun je beter wachten tot de officiële update uitkomt. Dus wat is de iOS 17.4 release date?

iOS 17.4 release date?

De iOS 17.4 release date ligt sowieso in maart. Apple plaatste op 25 januari namelijk een persbericht waarin het bedrijf allerlei functies op een rij heeft gezet die met iOS 17.4 naar je iPhone komen. En daarin staat ook het volgende: ‘De nieuwe functies zijn vanaf maart 2024 beschikbaar voor gebruikers in alle 27 EU-landen’.

Verwachting is zelfs dat Apple de update nog vóór 6 maart uitbrengt, met dank aan de Europese Unie. Het merendeel van de nieuwe functies wordt namelijk geïntroduceerd vanwege de Digital Markets Act (DMA): een wet die ervoor moet zorgen dat digitale platformen en bedrijven zich eerlijker gaan gedragen en de concurrentie wordt versterkt. Volgens de EU voldeed Apple hier niet aan – vandaar dat je straks andere appwinkels dan de App Store kunt gebruiken. En daarom heeft het bedrijf tot 6 maart gekregen om hier verandering in te brengen.

Overigens verwachten we eerst nog een release candidate van iOS 17.4: een allerlaatste testversie die (als er geen fouten meer worden ontdekt) ook als officiële release-versie zal dienen. Waarschijnlijk komt die deze week nog uit. En gezien Apple doorgaans op maandagen of dinsdagen hun updates lanceert, verwachten we dat de iOS 17.4 release date op maandag 4 of dinsdag 5 maart is. Nog maar een weekje wachten dus!