Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple bevestigt: iOS 17.4 staat alternatieve appwinkels toe

Auteur: Ward Edema
0 reacties

Apple heeft bevestigd dat vanaf iOS 17.4 alternatieve appwinkels worden toegestaan op de iPhone. Wat betekent het voor jou? Wij zetten het op een rij.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.4 alternatieve appwinkels

Het zat er al aan te komen, en nu is het officieel. Vanaf 7 maart gaat er in de EU een nieuwe wet in, de Digital Markets Act, waardoor appwinkels van derden toegestaan moeten worden op apparaten als de iPhone. En nu heeft Apple aangekondigd aan deze wet te gaan voldoen met iOS 17.4.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Door de update kunnen Europese gebruikers voor het eerst andere appwinkels installeren via Safari, waarin apps aangeboden mogen worden die zich niet aan de strenge regels van de App Store hoeven te houden. Maar dat betekent niet dat Apple álle controle opgeeft.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Reviewproces

Alternatieve appwinkels moeten eerst goedgekeurd worden door Apple voordat je ze kunt installeren. Daarmee moet voorkomen worden dat er malafide appwinkels ontstaan. Bovendien worden apps ook buiten de App Store gecontroleerd op vijf factoren – nauwkeurigheid, functionaliteit, veiligheid, beveiliging en privacy – om te bepalen of ze toegestaan worden.

iOS 17.4 appwinkels

Bovendien verdient Apple nog steeds aan apps die buiten de App Store verkocht worden. Er wordt namelijk voor iedere eerste installatie van een app € 0,50 gevraagd – alleen de eerste miljoen downloads zijn uitgesloten.

Meer veranderingen

Er verandert nog meer in iOS 17.4: alternatieve internetbrowsers worden toegestaan, maar nu zonder dat ze de techniek van Safari moeten gebruiken. Ook mag de NFC-chip in de iPhone ingezet worden voor betalingssystemen van derden. Deze veranderingen gelden alleen in de EU.

iOS 17.4 bèta 1 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Naar verwachting wordt de update eind februari of begin maart voor iedereen beschikbaar.