Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iOS 16 is zo goed als af (maar iPadOS 16 heeft een probleem)’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Hoe ziet iOS 16 eruit


Lees verder na de advertentie

Binnen nu en een maand verwachten we de grote iPhone-update van 2022: iOS 16. De ontwikkelaars leggen inmiddels de laatste hand aan de nieuwe software en volgens Apple-kenner Mark Gurman komen er in de bèta’s die nu nog volgen geen grote nieuwe functies meer. In de laatste weken voor de release zal de focus liggen op het oplossen van bugs.

iOs 16 preview

iOS 16 is klaar voor release

Eerder bracht Gurman naar buiten dat het iPhone-event dit jaar vroeger plaatsvindt dan gewoonlijk: volgens hem mag je rekenen op woensdag 7 september. Het event staat in het teken van de iPhone 14 en de Apple Watch Series 8. Ook horen we tijdens het event wanneer precies we de updates voor je iPhone, Mac en meer mogen verwachten.


kooptip

iOS 16 en watchOS 9 verschijnen naar verluidt ergens in september. Voor macOS Ventura en iPadOS heb je iets meer geduld nodig, die verschijnen in oktober. Voor macOS is dat niet bijzonder, maar voor iPadOS wel. Die verschijnt doorgaans in september, op dezelfde dag als iOS. Dit jaar heeft iPadOS 16 vertraging opgelopen, omdat er nog gesleuteld wordt aan de grote nieuwe functie Stage Manager. Die komt nog niet helemaal goed uit de verf.

Wat is er nieuw?

Al de hele zomer wordt er volop getest met de nieuwe functies van iOS 16 door middel van de iOS 16 bèta. Nieuw zijn een vergrendelscherm met nieuwe achtergronden, widgets voor op het vergrendelscherm en de optie om mails en berichten nog te bewerken of te verwijderen. Weten wat er allemaal nieuw is? Bekijk dan eens de volgende artikelen:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors