Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16 bèta 8 is uit: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 16 bèta


Lees verder na de advertentie

We zijn inmiddels bij iOS 16 bèta 8 belandt! Apple heeft deze testversie van iOS 16 gisteren uitgebracht. Grote veranderingen zijn er niet meer te bespeuren: we naderen inmiddels de officiële release. Apple zet met de bèta’s die nu nog verschijnen de puntjes op de i.

iOS 16 bèta 8: laatste fase van de tests

Een week geleden verscheen iOS 16 bèta 7, en ook in die bèta draaide het uitsluitend om details en kleine probleemoplossingen. In iOS 16 bèta 8 is Apple nog iets verder met het polijsten van de software. De bèta is beschikbaar voor ontwikkelaars en ook een publieke bèta is beschikbaar. Inmiddels weten we dat de officiële release van iOS 16 ook niet meer heel lang op zich laat wachten. Volgende week, op woensdag 7 september, is er een iPhone-event. De iOS-release volgt doorgaans vrij snel daarna. Half september kan de nieuwe software dus ook op jouw iPhone staan.

Opvallend detail: er is op dit moment geen nieuwe iPadOS 16-versie. Apple heeft aangegeven dat iPadOS pas ná iOS zal verschijnen. Ze slaan daarbij iPadOS 16 over en gaan gelijk door naar iPadOS 16.1. Waarschijnlijk verschijnt de grote iPad-update dit jaar pas in oktober. Naar verluidt zijn er problemen met dé iPad-functie van 2022, namelijk Stage Manager.

Wat is er nieuw in iOS 16?


kooptip

iOS 16 brengt talloze vernieuwingen naar je iPhone. Om er maar een paar te noemen:

  • Het vergrendelscherm kun je straks helemaal personaliseren. Apple heeft een galerij vol (bewegende) achtergronden voor je klaarstaan. Het klokje en de datum kun je zelf een ander lettertype of kleurtje geven.
  • Op het vergrendelscherm zijn voortaan widgets beschikbaar. Zo zie je snel de belangrijkste informatie uit je favoriete apps, zonder dat je je telefoon hoeft te ontgrendelen.
  • Je kunt in het vervolg één iCloud-fotobibliotheek delen met vrienden en familie. Deel al je foto’s, maak een selectie op basis van regels of voeg handmatig kiekjes toe.
  • Foutje gemaakt in een mail of bericht? Geen paniek. Je kunt mails en berichten nu intrekken en bewerken.

Wat er verder nieuw is, lees je in ons dossier over iOS 16.

Volgende week Apple-event

Apple organiseert volgende week woensdag 7 september een Apple-event. Deze staat grotendeels in het teken van de nieuwe iPhone 14 en ook de bijbehorende software komt dan aan bod. Maar het blijft niet bij de iPhone: mogelijk worden ook de Apple Watch Series 8 en de nieuwe generatie van de AirPods Pro op die dag onthuld.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!