Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16 bèta 4 is uit! Dit moet je weten (update: ook publieke bèta)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16 bèta 4

Update: Eerder deze week lanceerde Apple iOS iOS 16 bèta 4 voor ontwikkelaars. Inmiddels is ook de publieke bèta verschenen: iOS 16 bèta 2. Hoewel het versienummer verschilt, zijn deze bèta’s volkomen identiek. Iedere geïnteresseerde kan nu dus de nieuwste bèta uitproberen!


Lees verder na de advertentie

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht van 28 juli.


Er is weer een nieuwe bèta van iOS 16 en iPadOS 16! Het gaat om iOS 16 bèta 4: software-ontwikkelaars kunnen deze nieuwe versie van de software nu installeren en uitproberen. De openbare bèta zal snel volgen.

iOS 16 bèta 4

Het is inmiddels al twee maanden geleden dat Apple de grote updates voor iPhone en iPad aankondigde: iOS 16 en iPadOS 16. Medio september kan iedereen de officiële versie op zijn iPhone zetten. Maar voordat het zover is wordt alles nog getest door middel van bèta’s  – en die geven al een duidelijke iOS 16 preview.

Nu is dus de vierde versie verschenen, in eerste instantie alleen voor software-ontwikkelaars. De publieke bèta komt er waarschijnlijk ook snel aan en is beschikbaar voor iedere geïnteresseerde. Meedoen aan de publieke bèta? Lees dan ons artikel over het installeren van de iOS 16 bèta.

Nieuw en verbeterd

In de vierde bèta van iOS 16 lost Apple wat eigenaardigheden die geconstateerd zijn in iOS 16 bèta 3 op. Ook zijn er weer wat nieuwe iOS 16-functies toegevoegd. Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk om welke toevoegingen het precies gaat. 

In ieder geval is de functie waarbij je iMessage berichten kunt bewerken wat gefinetuned. Berichten bewerken was in eerdere bèta’s al mogelijk, nu kun je zien welke wijzigingen je eerder hebt aangebracht. En je kunt nog maar 5x hetzelfde bericht bewerken. De tijd om een bericht in te trekken, is drastisch ingekort (van 15 naar 2 minuten). Wat er verder nieuw is, lees je in dit uitgebreide overzicht met vernieuwingen in iOS 16 bèta 4.

iOS 16 release

iOS 16 rockscreens

De officiële versie van iOS 16 wordt verwacht in september en bevat gigantisch veel leuke nieuwe functies. Zo kun je je vergrendelscherm personaliseren en er widgets aan toevoegen, is er een toffe functie om onderwerpen uit te lichten op foto’s en kun je verzonden berichten bewerken en intrekken. Lees er meer over in de volgende artikelen

Behalve iOS 16 verschijnt er dit najaar ook een grote update voor je Mac: macOS Ventura. Ook hiervan is nu een nieuwe bèta verschenen, en dat geldt ook voor de overige Apple-updates. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS 16? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!