Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16 bèta 3 is uit: 5 opvallende vernieuwingen!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16 bèta 3


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 16 bèta 3 uitgebracht! Bij deze nieuwe versie heeft Apple weer behoorlijk wat nieuwe functies en verbeteringen doorgevoerd. Dit najaar komt dit alles ook naar jouw iPhone. We laten je zien wat er nieuw is!

iOS 16 bèta 3

Een maand terug presenteerde Apple de grote updates van dit jaar voor iPhone en iPad: iOS 16 en iPadOS 16. In september kan iedereen de officiële versie downloaden en installeren, maar voordat het zover is wordt alles nog getest door middel van bèta’s  – en die geven al een heel mooie iOS 16 preview.

Op dit moment is iOS 16 bèta 3 beschikbaar voor ontwikkelaars. Nog deze maand komt er een openbare iOS 16 bèta die voor iedere geïnteresseerde te downloaden is. In de derde versie van de iOS 16 bèta zitten weer een hoop vernieuwingen, we zetten de belangrijkste voor je op een rij.

1) Isolatiemodus (lockdown mode)


kooptip

ios 16 isolatiemodus

Apple heeft aan iOS 16 een zogenaamde isolatiemodus toegevoegd. Dit is een vrij extreme beveiligingsmaatregel, bedoeld voor een kleine groep mensen die mogelijk het doelwit zijn van cyberaanvallen. Denk aan journalisten en (beroeps)activisten – maar zeker niet de doorsnee gebruiker. Activeer je deze modus? Dan ben je online zeer goed beveiligd, maar worden de mogelijkheden van je iPhone drastisch ingeperkt.

Meer achtergrond hierover lees je in ons artikel iOS 16: Lockdown-modus beschermt je tegen cyberaanvallen.

2) Gedeelde iCloud-fotobibliotheek

Gedeelde iCloud-fotobibliotheek

Foto’s delen met vrienden, familie of bekenden wordt een stuk eenvoudiger dankzij de toevoeging van de gedeelde iCloud-fotobibliotheek. Je kunt met maximaal vijf anderen een bibliotheek delen en iedereen kan foto’s toevoegen, bewerken of verwijderen. Natuurlijk bepaal je zelf welke foto’s er gedeeld worden.

3) AF-last

AF-last

Draag je een Apple Watch? En is er bij jou atriumfibrilleren gediagnosticeerd? Dan zie je in de app Gezondheid in het vervolg precies wat de AF-last is. ‘De AF-last is het percentage tijd dat iemand met atriumfibrilleren een onregelmatige hartslag heeft’, zo omschrijft Apple het.

4) Verbeteringen voor het iOS 16 vergrendelscherm

iOS 16 vergrendelscherm

In iOS 16 kun je het vergrendelscherm tot in detail aanpassen. Apple is de boel duidelijk nog aan het finetunen.

  • Het aantal lettertypes voor het klokje is verder uitgebreid.
  • Bij de wallpaper met de globe overlappen de aarde en de widgets elkaar niet meer – de aardbol schuift naar beneden als er widgets staan. Geen widgets? Dan zie je een grotere globe.
  • Gebruik je de kalender-widget? Dan wordt de inhoud van je volgende afspraak geblurd zolang je iPhone nog niet ontgrendeld is. Wel zo fijn voor je privacy.

5) Clownvis wallpaper

Oh nostalgie! Sommige iOS 16-gebruikers die de derde bèta hebben geïnstalleerd, zien een clownvis-wallpaper. Die stond op de originele iPhone toen die vijftien jaar terug door Steve Jobs werd geïntroduceerd, maar is nooit officieel gelanceerd. Hopelijk wordt-ie voor iedereen beschikbaar.

iOS 16?

iOS 16 is de grote iPhone-update van dit jaar. Apple kondigde het besturingssysteem aan tijdens de WWDC op 6 juni. Vanaf september kun je gebruikmaken van alle nieuwe functies op je iPhone. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Lees ook alvast onze eerste indruk van iOS 16!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS 16? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!