Terug naar iOS 16 bèta 4: vernieuwingen voor Berichten, Mail en meer!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16 bèta 4: vernieuwingen voor Berichten, Mail en meer!

Door Laura Grootaarts29 juli 2022 08:423 min. leestijd0

iOS 16 komt binnenkort naar jouw iPhone en zit tjokvol nieuwe functies. Voordat de officiële release volgt, wordt de software druk getest. Deze week kwam er weer een nieuwe iOS 16 bèta uit, met daarin weer een paar aanvullingen. Wat is er nieuw in deze bèta? We zetten de interessantste vernieuwingen voor je op een rij.

iOS 16 bèta 4: nieuwe functies

In juni kondigde Apple iOS 16 en iPadOS 16 aan en in september volgt naar verwachting de officiële release. Tot die tijd test Apple volop met de besturingssystemen, om de laatste foutjes eruit te halen. Zodat het straks allemaal werkt als een zonnetje. Twee dagen terug kwam iOS 16 bèta 4 uit voor ontwikkelaars. Inmiddels is ook iOS 16 bèta 2 uit voor de overige geïnteresseerden. Inhoudelijk zijn deze twee testversies gelijk aan elkaar. In deze nieuwe bèta zitten heel wat aanpassingen en vernieuwingen. Wat is er nieuw?

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

1) Berichten

In de eerdere bèta’s van iOS 16 was het al mogelijk om Berichten te bewerken en zelfs in te trekken. Dat kan nog steeds, maar Apple heeft wel het een en ander aangepast.

  • Heb je een bericht aangepast? Je kunt nu op het label ‘gewijzigd’ tikken om te zien wat je precies hebt aangepast.
  • Je mag een bericht maximaal vijf keer aanpassen. Daarna verdwijnt de bewerk-knop.
  • Een bericht intrekken kan tot maximaal twee minuten nadat het is afgeleverd. Eerder waren dat er vijftien.

2) Tijdslimiet mail intrekken

Tijdslimiet mail

Met iOS 16 kun je een mail vlak na verzenden nog intrekken. In eerdere bèta’s had je hiervoor tien seconden de tijd. Nu kun je zelf instellen of je 10, 20 of 30 seconden de tijd wilt hebben hiervoor.

3) Nieuwe opties voor achtergronden

Achtergronden

Een van de grootste nieuwe functies in iOS 16 is het aanpassen van je vergrendelscherm. Bij het kiezen van een achtergrond, zorgt je iPhone ervoor dat je direct een bijpassend achtergrondje krijgt voor je thuisschermen. Nu voorziet Apple je van extra opties om dit – subtiel of ingrijpend – aan te passen. Het menu met opties is niet alleen uitgebreid, maar ook verduidelijkt.

4) Bepaal hoe je meldingen eruitzien

Weergave van meldingen

Hoe zien je meldingen eruit op het vergrendelscherm? Dat kies je zelf in de app Instellingen, waar Apple het alvast visualiseert. Je hebt hierbij drie opties: ‘Aantal’, ‘Stapel’ en ‘Lijst’.

5) Woningachtergrond

Woningachtergrond

De app Woning (voor het bedienen van de slimme apparaten in je huis) kun je voorzien van een wallpaper. Apple heeft enkele nieuwe varianten voor je klaarstaan, bijvoorbeeld met bloemen.

6) Achtergronden voor CarPlay

Over achtergronden gesproken: Gebruik je CarPlay? De nieuwe iOS 16-achtergronden zijn nu ook daarvoor beschikbaar. Ze zijn er in grijs, blauw en multicolor.

7) Live activiteiten

Live Activiteiten

De tussenstand van een wedstrijd volgen, in de gaten houden of je pizza al bijna bezorgd wordt: het kan straks vanaf het vergrendelscherm van je telefoon. App-bouwers moeten de functie nog wel inbouwen in apps, en sinds deze week geeft Apple ze vanaf nu de gelegenheid om hiermee te experimenteren. Apple heeft overigens al aangegeven dat dit niet in de eerste versie van iOS 16 zit, maar in een update later dit jaar.

Meer lezen over iOS 16

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rondom iOS 16? Dan meld je je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar