Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 13

iOS 13 publieke bèta 3 is uit: heb jij hem al geïnstalleerd?

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iOS 13


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist de derde publieke beta van iOS 13 uitgegeven. Ook voor iPadOS is er een nieuwe publieke bèta verschenen. Iedereen die interesse heeft om iOS 13 uit te proberen, kan de software nu al uitproberen – we leggen zo uit hoe je dat doet.

iOS 13 publieke bèta 3

Eerder deze week kwam er ook al een nieuwe iOS 13-bèta uit voor ontwikkelaars. De publieke bèta die nu verschenen is, is inhoudelijk hetzelfde. Omdat we inmiddels al een paar testversies achter de rug hebben, worden de veranderingen en verbeteringen steeds minder ingrijpend en opvallend. Dit is een greep uit de meest recente ontwikkelingen:

  • In het menu met snelle acties op het thuisscherm, vind je voortaan ook de optie om apps te herschikken.
  • De instellingen rondom 3D Touch en Haptic Touch zijn uitgebreider dan voorheen.
  • Er zijn kleine wijzigingen in het ontwerp. Zo zijn de kleuren en de transparantie van het deelmenu iets aangepast. De Wijzig-knop in het deelmenu is iets anders, net zoals het zwevende toetsenbord van iPadOS – het zijn veranderingen waar je zo overheen kijkt.
  • In een eerdere bèta zat een beveiligingsbug, die is nu verdwenen.

iOS 13 beta downloaden

Iedereen die erin geïnteresseerd is, kan de testversies downloaden.Om de software te installeren, dien je je eerst in te schrijven voor het Apple Beta Software Program.

1.Inschrijven


kooptip

beta_stap1

Ga naar het Apple Beta Software Program (op je iPhone of iPad) en tik op ‘Sign up’. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.

2. Device toevoegen

beta_stap2

Zoek op het tabblad ‘iOS’, onder het kopje ‘Get started’ naar de link ‘enroll your iOS device’. Op het tabblad ‘iPadOS’ heet die link ‘enroll your iPad’. Tik erop.

3. Profiel downloaden

beta_stap3

Op de volgende pagina scrol je naar de blauwe knop ‘Download profile’. Tik erop en sta toe dat een configuratieprofiel gedownload mag worden.

4. Updaten

beta_stap4

Ga vervolgens naar ‘Instellingen’ en tik bovenaan op ‘Profiel gedownload’. Kies daarna voor ‘Installeer’ rechtsboven en volg de stappen. Na een herstart verschijnt de update bij ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’.

 iOS 13 release

Naast iOS 13 en iPadOS verschijnen er dit jaar ook nieuwe besturingssystemen voor deMac (macOS Catalina), de Apple Watch (watchOS 6) en de Apple TV (tvOS 13). Ook deze software wordt op dit moment uitgebreid getest door ontwikkelaars. Dit najaar verschijnt ook de nieuwe iPhone 11. Zie je het niet zitten om de bèta’s van iOS 13 en iPadOS zelf te installeren maar ben je wel benieuwd naar de nieuwe functies, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!