Terug naar iOS 13 publieke bèta 3 is uit: heb jij hem al geïnstalleerd?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 13 publieke bèta 3 is uit: heb jij hem al geïnstalleerd?

Door Laura Grootaarts18 juli 2019 20:083 min. leestijd3

Apple heeft zojuist de derde publieke beta van iOS 13 uitgegeven. Ook voor iPadOS is er een nieuwe publieke bèta verschenen. Iedereen die interesse heeft om iOS 13 uit te proberen, kan de software nu al uitproberen – we leggen zo uit hoe je dat doet.

iOS 13 publieke bèta 3

Eerder deze week kwam er ook al een nieuwe iOS 13-bèta uit voor ontwikkelaars. De publieke bèta die nu verschenen is, is inhoudelijk hetzelfde. Omdat we inmiddels al een paar testversies achter de rug hebben, worden de veranderingen en verbeteringen steeds minder ingrijpend en opvallend. Dit is een greep uit de meest recente ontwikkelingen:

  • In het menu met snelle acties op het thuisscherm, vind je voortaan ook de optie om apps te herschikken.
  • De instellingen rondom 3D Touch en Haptic Touch zijn uitgebreider dan voorheen.
  • Er zijn kleine wijzigingen in het ontwerp. Zo zijn de kleuren en de transparantie van het deelmenu iets aangepast. De Wijzig-knop in het deelmenu is iets anders, net zoals het zwevende toetsenbord van iPadOS – het zijn veranderingen waar je zo overheen kijkt.
  • In een eerdere bèta zat een beveiligingsbug, die is nu verdwenen.
Dit moet je weten over iOS 13
Bekijk dit dossier

iOS 13 beta downloaden

Iedereen die erin geïnteresseerd is, kan de testversies downloaden.Om de software te installeren, dien je je eerst in te schrijven voor het Apple Beta Software Program.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1.Inschrijven

beta_stap1

Ga naar het Apple Beta Software Program (op je iPhone of iPad) en tik op ‘Sign up’. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.

2. Device toevoegen

beta_stap2

Zoek op het tabblad ‘iOS’, onder het kopje ‘Get started’ naar de link ‘enroll your iOS device’. Op het tabblad ‘iPadOS’ heet die link ‘enroll your iPad’. Tik erop.

3. Profiel downloaden

beta_stap3

Op de volgende pagina scrol je naar de blauwe knop ‘Download profile’. Tik erop en sta toe dat een configuratieprofiel gedownload mag worden.

4. Updaten

beta_stap4

Ga vervolgens naar ‘Instellingen’ en tik bovenaan op ‘Profiel gedownload’. Kies daarna voor ‘Installeer’ rechtsboven en volg de stappen. Na een herstart verschijnt de update bij ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’.

 iOS 13 release

Naast iOS 13 en iPadOS verschijnen er dit jaar ook nieuwe besturingssystemen voor deMac (macOS Catalina), de Apple Watch (watchOS 6) en de Apple TV (tvOS 13). Ook deze software wordt op dit moment uitgebreid getest door ontwikkelaars. Dit najaar verschijnt ook de nieuwe iPhone 11. Zie je het niet zitten om de bèta’s van iOS 13 en iPadOS zelf te installeren maar ben je wel benieuwd naar de nieuwe functies, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Ik deed vorig jaar mee. Wat moest ik ook weer doen om uit het beta-testprogramma te komen en bij te werken naar de definitieve versie? Ik dacht: dat nooit meer!

Sam
Lezer
Sam

gewoon het profiel verwijderen, das alles:)