Terug naar In iOS 13.7 werkt coronatracker ook zonder app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

In iOS 13.7 werkt coronatracker ook zonder app

Door Koen van Ekeren27 augustus 2020 09:492 min. leestijd1

In verschillende regio’s zet Nederland al de smartphone in om besmettingen met het coronavirus op te sporen. Nu heb je daarvoor de CoronaMelder-app nodig, maar binnenkort werkt de corona-tracker ook zonder app. Een nieuwe functie in iOS 13.7 maakt dit mogelijk.

corona app

iOS 13.7: corona functie

Apple heeft een testversie van iOS 13.7 uitgebracht, die vooralsnog alleen beschikbaar is voor ontwikkelaars. Waarschijnlijk volgt de officiële release snel: de update is dan voor iedereen te installeren.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In iOS 13.7 heeft Apple het COVID-19 Exposure Notifications-systeem flink uitgebreid. Met de update kun je je aanmelden voor de zogeheten blootstellingsmeldingen zonder dat de app van de overheid nodig is. In Nederland vereist dit nog de CoronaMelder-app.

Met de coronatracker word je ook zonder corona-app gewaarschuwd voor een mogelijke besmetting. Heb je zelf het coronavirus opgelopen, dan heb je wel nog de CoronaMelder-app nodig om een positieve test te bevestigen.

Standaard staat de functie uit, dus de coronatracker wordt niet automatisch bij het installeren van iOS 13.7 geactiveerd. Het inschakelen doe dan je in de app Instellingen, bij ‘Privacy>Gezondheid>Blootstelling aan COVID-19’.

Lancering

Met de functie hoopt Apple de drempel waarschijnlijk zo laag mogelijk te maken om mee te doen met het systeem. In de meeste landen wordt de plaatselijke corona-app door nog geen twintig procent van de inwoners geïnstalleerd. In Nederland lijkt het overigens al de goede kant op te gaan: volgens minister Hugo de Jonge is de CornaMelder al een miljoen keer geïnstalleerd.

De CoronaMelder bevindt zich nog in een testfase. Het doel was het om de app op 1 september te lanceren, maar dat lijkt er niet in te zitten. Voor de app moeten verschillende tijdelijke wetten worden ingevoerd en sommige kunnen pas na die datum behandeld worden.

In het artikel Deze techniek gebruikt de Nederlandse corona-app lees je hoe het Exposure Notifications-systeem – ontwikkeld door Apple en Google – werkt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Andres
Lezer
Andres

Jullie schrijven de Corona melder staat standaard uit en wordt niet automatisch geactiveerd, dit is onjuist, ten minste bij mij was die wel standaard aangezet na de update.