Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 13 bèta 4 voor ontwikkelaars is uit: dit moet je weten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 13.1 bèta 1


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verschijnt iOS 13, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Gedurende de zomer wordt de software getest: Apple heeft voor ontwikkelaars deze week iOS 13 bèta 4 uitgegeven, twee weken na het verschijnen van bèta 3. Ook voor iPadOS is er een nieuwe testversie beschikbaar.

iOS 13 bèta 4 ontwikkelaars

Apple wil dat er in september een zo stabiel mogelijke update voor iedereen klaarstaat. Daarom brengt het bedrijf eerst testversies uit van iOS 13 en iPadOS; dit worden bèta’s genoemd. Als eerste brengt Apple steeds een ontwikkelaarsbèta uit, bedoeld voor makers van apps. Deze wordt gevolgd door een publieke bèta, die voor iedereen getest kan worden.

Inmiddels zijn we dus bij de vierde bèta voor ontwikkelaars belandt, en de veranderingen worden steeds minder ingrijpend. Een greep uit de veranderingen die ontdekt zijn:

  • In het menu met snelle acties op het thuisscherm, vind je voortaan ook de optie om apps te herschikken.
  • De instellingen rondom 3D Touch en Haptic Touch zijn uitgebreider dan voorheen.
  • Er zijn kleine wijzigingen in het ontwerp. Zo zijn de kleuren en de transparantie van het deelmenu iets aangepast. De Wijzig-knop in het deelmenu is iets anders, net zoals het zwevende toetsenbord van iPadOS – het zijn veranderingen waar je zo overheen kijkt.
  • In een eerdere bèta zat een beveiligingsbug, die is nu verdwenen.

Nieuw in iOS 13


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 13 introduceert heel veel vernieuwingen en verbeteringen voor de iPhone. iPadOS is identiek aan iOS 13, maar heeft daarbij nog wat extra functies specifiek voor de iPad. Het is dit jaar voor het eerst dat Apple een splitsing maakt tussen iPhone en iPad – voorheen was iOS er voor zowel iPhone als iPad.

Apple liet ons tijdens de keynote van 3 juni alvast kennismaken met beide nieuwe besturingssystemen. Nieuw zijn een donkere modus, met bijpassende wallpapers. De app Herinneringen heeft een compleet herontwerp gekregen. Je hebt veel meer gereedschappen om je foto’s en video’s te bewerken. Meer over alle vernieuwingen lees je in onze dossiers over iOS 13 en iPadOS.

 iOS 13 release

Naast iOS 13 en iPadOS verschijnen er dit jaar ook nieuwe besturingssystemen voor deMac (macOS Catalina), de Apple Watch (watchOS 6) en de Apple TV (tvOS 13). Ook deze software wordt op dit moment uitgebreid getest door ontwikkelaars. Dit najaar verschijnt ook de nieuwe iPhone 2019. Zie je het niet zitten om de bèta’s van iOS 13 en iPadOS zelf te installeren maar ben je wel benieuwd naar de nieuwe functies, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!