Terug naar iOS 13 bèta 4 voor ontwikkelaars is uit: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 13 bèta 4 voor ontwikkelaars is uit: dit moet je weten

Door Laura Grootaarts18 juli 2019 10:533 min. leestijd0

Dit najaar verschijnt iOS 13, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Gedurende de zomer wordt de software getest: Apple heeft voor ontwikkelaars deze week iOS 13 bèta 4 uitgegeven, twee weken na het verschijnen van bèta 3. Ook voor iPadOS is er een nieuwe testversie beschikbaar.

iOS 13

iOS 13 bèta 4 ontwikkelaars

Apple wil dat er in september een zo stabiel mogelijke update voor iedereen klaarstaat. Daarom brengt het bedrijf eerst testversies uit van iOS 13 en iPadOS; dit worden bèta’s genoemd. Als eerste brengt Apple steeds een ontwikkelaarsbèta uit, bedoeld voor makers van apps. Deze wordt gevolgd door een publieke bèta, die voor iedereen getest kan worden.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Inmiddels zijn we dus bij de vierde bèta voor ontwikkelaars belandt, en de veranderingen worden steeds minder ingrijpend. Een greep uit de veranderingen die ontdekt zijn:

  • In het menu met snelle acties op het thuisscherm, vind je voortaan ook de optie om apps te herschikken.
  • De instellingen rondom 3D Touch en Haptic Touch zijn uitgebreider dan voorheen.
  • Er zijn kleine wijzigingen in het ontwerp. Zo zijn de kleuren en de transparantie van het deelmenu iets aangepast. De Wijzig-knop in het deelmenu is iets anders, net zoals het zwevende toetsenbord van iPadOS – het zijn veranderingen waar je zo overheen kijkt.
  • In een eerdere bèta zat een beveiligingsbug, die is nu verdwenen.

Nieuw in iOS 13

iOS 13 introduceert heel veel vernieuwingen en verbeteringen voor de iPhone. iPadOS is identiek aan iOS 13, maar heeft daarbij nog wat extra functies specifiek voor de iPad. Het is dit jaar voor het eerst dat Apple een splitsing maakt tussen iPhone en iPad – voorheen was iOS er voor zowel iPhone als iPad.

Apple liet ons tijdens de keynote van 3 juni alvast kennismaken met beide nieuwe besturingssystemen. Nieuw zijn een donkere modus, met bijpassende wallpapers. De app Herinneringen heeft een compleet herontwerp gekregen. Je hebt veel meer gereedschappen om je foto’s en video’s te bewerken. Meer over alle vernieuwingen lees je in onze dossiers over iOS 13 en iPadOS.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPadOS?
Bekijk dit dossier

 iOS 13 release

Naast iOS 13 en iPadOS verschijnen er dit jaar ook nieuwe besturingssystemen voor deMac (macOS Catalina), de Apple Watch (watchOS 6) en de Apple TV (tvOS 13). Ook deze software wordt op dit moment uitgebreid getest door ontwikkelaars. Dit najaar verschijnt ook de nieuwe iPhone 2019. Zie je het niet zitten om de bèta’s van iOS 13 en iPadOS zelf te installeren maar ben je wel benieuwd naar de nieuwe functies, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar