Terug naar tvOS 13: nieuwe look en ondersteuning voor meerdere gebruikers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

tvOS 13: nieuwe look en ondersteuning voor meerdere gebruikers

Door Sven Lamers3 juni 2019 19:332 min. leestijd0

Tijdens de WWDC heeft Apple de nieuwe tvOS gepresenteerd. Het besturingssysteem van de Apple TV werd helemaal opnieuw ontworpen en heeft nu een frisser en duidelijker uiterlijk. Het andere grote nieuws is ondersteuning voor meerdere gebruikers, zodat je altijd een gepersonaliseerde ervaring krijgt. Dit moet je verder over tvOS weten.

tvOS 13

Nieuwe look

Het thuisscherm van tvOS werd helemaal vernieuwd. Zodra je icoontjes selecteert, krijg je een bewegende voorvertoning op de achtergrond. Daarnaast heb je een Dock voor veelgebruikte apps onderaan. Ook is er een Bedieningspaneel, net als onder iOS. Wat ons betreft, ziet tvOS er nu veel mooier uit. Het oude ontwerp was al een beetje gedateerd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Meerdere gebruikers

In het boven genoemde Bedieningspaneel heb je de mogelijkheid om tussen gebruikers te switchen. Op die manier krijgt elke gebruiker van de Apple TV een gepersonaliseerde ervaring en wordt je voortgang bij series bijgehouden. Nooit meer zoeken naar de aflevering waar je was omdat je wederhelft stiekem al verder heeft gekeken.

Gamecontrollers

Dit najaar brengt Apple zijn nieuwe dienst Apple Arcade naar de Apple TV. Om ervoor te zorgen dat je al die games ook fatsoenlijk kunt spelen, ondersteunt de Apple TV de twee populairste gamecontrollers van het moment: de controller van de Xbox One S en de DualShock-controller van de PlayStation 4.

Ook komt er een mooie koppeling met Apple Music. Het is nu mogelijk om de lyrics van liedjes op het scherm weer te geven  – synchroon met het liedje dat afgespeeld wordt.

Nieuwe schermbeveiliging

Ten slotte heeft Apple nog nieuwe screensavers in tvOS ingebouwd. Geen drone-beelden deze keer, maar 4K onderwater-opnamen met mooie vissen. Wij moesten meteen aan Finding Nemo denken.

Conclusie

De nieuwe tvOS is een kleine maar fijne update. We moeten nog even wennen aan het idee van de voorvertoning op de achtergrond (hopelijk hebben deze geen geluid – in tegenstelling tot bij Netflix), maar het nodigt zeker uit om nieuwe series te bekijken. Over de ondersteuning voor meerdere gebruikers en de gamecontrollers kunnen we alleen maar zeggen: het werd tijd! Hier worden we blij van!

Meer weten over tvOS 13?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
tvOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar