Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 13 bèta 6 voor ontwikkelaars is uit: dit moet je weten

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 13 bèta 6


Lees verder na de advertentie

Apple werkt volop aan iOS 13 en iPadOS, de volgende grote software-update voor de iPhone en iPad. Inmiddels is daarvan voor ontwikkelaars de zesde bèta-versie vrijgegeven. In dit artikel zetten we de vernieuwingen op een rij.

iOS 13 bèta 6

Om ervoor te zorgen dat er in de definitieve versie van iOS 13 en iPadOS zo min mogelijk fouten zitten, brengt Apple testversies uit. Inmiddels zijn we aangekomen bij alweer de zesde versie. Leuk is dat er bij elke bèta wat veranderingen te bespeuren zijn. We noemen de opvallendste.

  • Een van de grootste vernieuwingen van iOS 13 is de donkere modus. Het switchen tussen de lichte en donkere weergave was tot nu toe omslachtig, maar dat heeft Apple nu een stuk eenvoudiger gemaakt. Een regelaar in het Bedieningspaneel laat je de donkere of lichte modus activeren met één tik. Ook kun je Siri nu vragen om de donkere modus in te schakelen.
  • In de zesde bètaversie zien mappen op je thuisscherm er gelikter uit. Apple heeft ze transparanter gemaakt, waardoor ze beter matchen met de afbeelding op de achtergrond.
  • Tik je met 3D Touch op een linkje, dan krijg je een voorvertoning te zien. Dit kun je nu uitschakelen:


kooptip

 

  • In de vorige bètaversie kon je het volume veel preciezer aanpassen: in 34 stappen. Dit is teruggebracht naar 16.

iOS 13 en iPadOS

In dit artikel bespreken we wat kleine vernieuwingen, maar iOS 13 en iPadOS brengen nog heel wat interessantere verbeteringen met zich mee. Foto’s heeft veel meer gereedschappen om je foto’s te bewerken. Nieuwe veeggebaren maken het bewerken van tekst een gemakkelijker. Screenshots zijn straks ook paginavullend te maken en je kunt onbekende bellers blokkeren.

Wil je meer weten over de vernieuwingen? Neem dan een kijkje in ons dossier over iOS 13 en iPadOS, of lees het artikel 8 toffe iPhone-functies die Apple je niet vertelde over iOS 13.