Terug naar 5x waarom iPhone-foto’s bewerken véél beter is in iOS 13
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5x waarom iPhone-foto’s bewerken véél beter is in iOS 13

Door Koen van Ekeren5 juli 2019 11:562 min. leestijd1

Voor het bewerken van je iPhone-foto’s grijp je straks waarschijnlijk minder snel naar een externe app. In iOS 13 (en iPadOS) heeft Apple Foto’s flink verbeterde bewerkingsopties, met Instagram-achtige functies. Dit zijn de vernieuwingen om naar uit te kijken.

1. Je kunt éíndelijk de filtersterkte aanpassen

Het was altijd kiezen: of een iets te aanwezige filter, of helemaal geen. En dus liet je het bijna altijd toch maar bij het origineel … In iOS 13 kun je de sterkte van een filter afzwakken, zoals dat ook bij Instagram kan. Zo pas je een filter toe zónder dat je de te bewerkte toestanden krijgt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Een magischer toverstafje

Het toverstafje is geweldig; met één druk op de knop wordt je foto echt beter. Ook deze knop krijgt er een schuifregelaar bij. Zo versterk je de magische aanpassing, of zwak je het juist af.

3. Gebruiksvriendelijker ontwerp

iPhone foto's bewerken

Nu zitten de bewerkingsopties goed verstopt. Je tikt op de ronde knop onderin, klapt bijvoorbeeld ‘Licht’ uit, opent een van de bewerkingsopties en kunt dan pas met de schuifregelaar aan de haal. In het nieuwe iOS krijg je de opties meteen na het tikken op ‘Wijzig’ voor je neus. Veeg de knoppen naar links en alle bewerkingsopties komen voorbij.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

4. Meer bewerkingsopties

 

Je kunt ook meer met je foto’s. Apple heeft bijvoorbeeld knoppen voor het aanpassen van de scherpte en definitie toegevoegd. Ook is er een functie die de ruis op je foto vermindert, en je kunt je foto voorzien van een Vignet-effect!

5. Foto’s draaien in de diepte

Wilde je het onderwerp mooi recht op de foto krijgen, maar is dat niet helemaal gelukt? In iOS 13 kun je dit finetunen. Naast de knop voor het rechtzetten van Foto’s zijn er namelijk twee knoppen bij: Verticaal en Horizontaal.

Wanneer komt iOS 13?

Je iPhone-foto’s bewerken wordt dus een feest in iOS 13, maar daar moet je nog even op wachten. Eind september is het ongeveer zover, vlak nadat Apple de nieuwe iPhone 2019 (of iPhone 11) heeft gepresenteerd. Meer weten over het besturingssysteem? Neem een kijkje in ons iOS 13 dossier.

Alles over het nieuwe iOS 13
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frits
Lezer
Frits

Werkt geweldig idd EN veel simpeler qua bediening.