Terug naar iOS 11.4 bèta beschikbaar: update bevat twee felbegeerde functies
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.4 bèta beschikbaar: update bevat twee felbegeerde functies

Door Koen van Ekeren3 april 2018 11:092 min. leestijd0

Nog geen week nadat Apple iOS 11.3 heeft vrijgegeven, geeft het bedrijf ons een kijkje in de volgende grote tussentijdse update. Gisteren bracht Apple namelijk de bèta van iOS 11.4 uit en daarin zijn twee langverwachte functies te vinden.

ios-11.4-beta

iOS 11.4 bèta

Het gaat om twee functies die al in verschillende voorgaande bèta’s zijn verschenen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  1. De eerste is iCloud-synchronisatie voor iMessage. Hiermee zijn de gesprekken in iMessage op een iOS-apparaat hetzelfde als op de Mac. Nu is het nog zo dat wanneer je een bericht op de iPhone verwijdert, hij nog steeds op de Mac kan staan. Een ander voordeel is dat het opslagruimte bespaart. De functie dook ook al op in een bèta van iOS 11.3, dus het is nog afwachten of hij de uiteindelijke versie nu wél haalt.
  2. De tweede begeerde functie in de bèta van iOS 11.4 is de ondersteuning voor AirPlay 2. Met AirPlay 2 kun je muziek tegelijkertijd op meerdere locaties afspelen. Dit staat ook wel bekend als een multiroom-audiosysteem. AirPlay 2 verscheen eerder in een bèta van iOS 11.3, maar het haalde de uiteindelijke versie niet.

Daarnaast lijkt het erop dat er in iOS 11.4 een stereo-functionaliteit is voor de HomePod. Hiermee kun je twee HomePod-luidsprekers aan elkaar koppelen om een stereogeluid te creëren. De iOS 11.4 bèta voor de HomePod is echter nog niet vrijgegeven, dus het is nog niet mogelijk om deze functie te testen.

iOS 11.4 bèta downloaden

Naast ontwikkelaars kan iedereen met een iPhone of iPad de nieuwe bèta uitproberen. Wil je weten hoe je deze proefversie installeert? Lees dan ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het om te zien hoe je dit doet.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar