Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iOS 11.4 bèta beschikbaar: update bevat twee felbegeerde functies

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone scherm van derde partij


Lees verder na de advertentie

Nog geen week nadat Apple iOS 11.3 heeft vrijgegeven, geeft het bedrijf ons een kijkje in de volgende grote tussentijdse update. Gisteren bracht Apple namelijk de bèta van iOS 11.4 uit en daarin zijn twee langverwachte functies te vinden.

iOS 11.4 bèta

Het gaat om twee functies die al in verschillende voorgaande bèta’s zijn verschenen.

  1. De eerste is iCloud-synchronisatie voor iMessage. Hiermee zijn de gesprekken in iMessage op een iOS-apparaat hetzelfde als op de Mac. Nu is het nog zo dat wanneer je een bericht op de iPhone verwijdert, hij nog steeds op de Mac kan staan. Een ander voordeel is dat het opslagruimte bespaart. De functie dook ook al op in een bèta van iOS 11.3, dus het is nog afwachten of hij de uiteindelijke versie nu wél haalt.
  2. De tweede begeerde functie in de bèta van iOS 11.4 is de ondersteuning voor AirPlay 2. Met AirPlay 2 kun je muziek tegelijkertijd op meerdere locaties afspelen. Dit staat ook wel bekend als een multiroom-audiosysteem. AirPlay 2 verscheen eerder in een bèta van iOS 11.3, maar het haalde de uiteindelijke versie niet.

Daarnaast lijkt het erop dat er in iOS 11.4 een stereo-functionaliteit is voor de HomePod. Hiermee kun je twee HomePod-luidsprekers aan elkaar koppelen om een stereogeluid te creëren. De iOS 11.4 bèta voor de HomePod is echter nog niet vrijgegeven, dus het is nog niet mogelijk om deze functie te testen.

iOS 11.4 bèta downloaden

Naast ontwikkelaars kan iedereen met een iPhone of iPad de nieuwe bèta uitproberen. Wil je weten hoe je deze proefversie installeert? Lees dan ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het om te zien hoe je dit doet.


kooptip