Terug naar iOS 11.3 is uit: dit moet je weten!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.3 is uit: dit moet je weten!

Door Laura Grootaarts29 maart 2018 19:423 min. leestijd0

Het is zover: Apple heeft zojuist iOS 11.3 uitgebracht. Eerder was deze versie al beschikbaar voor de nieuwe iPad. Het is de derde grote update voor het in september verschenen besturingssysteem iOS 11. En ook al is het een tussentijdse update: je wilt ‘m niet missen!

iOS 11.3

Dit is er nieuw in iOS 11.3

Voor een tussentijdse update bevat iOS 11.3 behoorlijk wat nieuwe functies. Een greep uit de nieuwigheden:

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

  • De nieuwe functie Batterijconditie geeft je meer invloed op de snelheid van je iPhone. Apple schroeft de snelheid van het toestel terug als de accu verouderd raakt. Dat kun je nu voorkomen – al raadt Apple het niet aan. De functie is nog in bèta, dus er wordt nog aan gesleuteld.
  • Augmented reality wordt nog geavanceerder en realistischer dan voorheen, doordat ARKit beter in staat is om grillig gevormde en verticale oppervlakken te detecteren.
  • Voor iPhone X-gebruikers worden er vier nieuwe Animoji toegevoegd: een leeuw, een beer, een draak en een schedel.ios 11

Verder zijn er nog kleinere nieuwigheden waarover we je de komende tijd bijpraten op deze website.

Een paar functies lijken overigens te zijn uitgesteld. Voor AirPlay 2 (wat multiroom audio mogelijk maakt) vreesden we eerder al omdat die functie plotseling uit de bèta-versies verdween. Maar ook iCloud-synchronisatie van berichten heeft de eindstreep niet gehaald.

Voordat je gaat updaten …

Over het algemeen gaan iOS-updates behoorlijk vlekkeloos. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan vooraf een reservekopie van je iPhone, iPad of iPod touch. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

iCloud: Open de app Instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch en tik op ‘iCloud’. Scrol naar beneden en kies ‘Reservekopie’. Tik vervolgens op ‘Maak nu reservekopie’. Staat de schakelaar op groen, dan is dat waarschijnlijk al gebeurd. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit.

iTunes: Sluit je iOS-apparaat aan op je Mac of pc en open iTunes. Selecteer je iPhone, iPad of iPod touch en kies voor ‘Maak reservekopie’. De reservekopie wordt vervolgens op je Mac of pc opgeslagen.

iOS 11.3 downloaden

Wil je de update downloaden op je iPhone of iPad? Open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’; dan vind je de update ook.

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad, of iPod touch met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’. Hoe groot de update is, hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Ondersteuning iOS 11.3

iOS 11.3 werkt op alle toestellen waarop iOS 11 ook al draait. Dat wil zeggen:

iPhone

iPad

iPod touch

Meer weten over iOS 11?
Bekijk dit dossier

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar