Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Meta werkt aan AirPlay op de Meta Quest: dit heb je eraan

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Meta Quest AirPlay

Het lijkt erop dat AirPlay binnenkort naar de Meta Quest 2 en 3 komt – en dat is écht een aanwinst. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie

Meta Quest 2 en 3

De Meta Quest 2 en Quest 3 zijn op dit moment verreweg de meest populaire VR-headsets, met verkoopcijfers die inmiddels boven de 20 miljoen uitkomen. En dat is ook niet zo gek, gezien je er al eentje in huis haalt voor € 299. Maar hoewel de headset geweldig is voor games, laat hij op het vlak van productiviteit nog wat steken vallen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Daar gaat Meta verandering in brengen. Door de komst van de Apple Vision Pro, die wél erg goed is voor productiviteit, worden er wijzigingen voorbereid aan de interface van de Quest die doen denken aan visionOS. Ook wordt er gewerkt aan totaal nieuwe functies – waaronder AirPlay. Dat heeft de vicepresident van VR bij Meta, Mark Rabkin, in een tweet aangegeven.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

AirPlay op de Meta Quest

Volgens Rabkin heeft Meta toestemming gevraagd aan Apple om van de Meta Quest een AirPlay-ontvanger te maken. Dit houdt in dat je content van je Apple-apparaten naar de Meta Quest kunt streamen. Heb je bijvoorbeeld de Disney+-app? Dan kun je het beeld daarvan in je headset bekijken. Of houd bijvoorbeeld je chat van WhatsApp in beeld terwijl je een potje Walkabout Mini Golf speelt. Handig!

Meta Quest 3

Over AirPlay-streaming de andere kant op, dus van de headset naar bijvoorbeeld een Apple TV, heeft Meta verder niks gezegd. Voorlopig blijft die functie beperkt tot schermen met Google Cast, bijvoorbeeld via een Chromecast.

Niet de eerste Apple-functie

Overigens is AirPlay niet de eerste functie van Apple die komt overwaaien naar de Meta Quest. Eerder deze maand werd namelijk ook al de Ruimtelijke video’s-functie geïntroduceerd, waarmee je filmpjes van de iPhone 15 Pro (Max) in 3D kunt kijken op de Quest. Dit zit ook al ingebouwd op de Apple Vision Pro.

Heb je nog geen Meta Quest in huis? Werp een blik op de twee huidige modellen: