Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eindelijk: iOS 11.3 synchroniseert je iMessage-berichten via iCloud

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iCloud-synchronisatie in iMessage


Lees verder na de advertentie

Het is iets waar we al jaren op wachten: iCloud-synchronisatie van je iMessage-berichten tussen een iPhone, Mac en iPad. Deze functie lijkt Apple (opnieuw) door te willen voeren, want hij bevindt zich in de ontwikkelaarsbèta van iOS 11.3.

iCloud-synchronisatie in iMessage

iCloud-synchronisatie van iMessage werd niet door Apple aangekondigd, maar verschillende gebruikers van de iOS 11.3 bèta hebben ontdekt dat de gesprekken van Berichten in iCloud kunnen worden opgeslagen, in plaats van individuele apparaten.

Daarmee lost Apple een groot probleem op. Als je nu een bericht op je iPhone wilt verwijderen, loop je het risico dat ze bijvoorbeeld nog steeds op je Mac staan. Dit is niet het geval bij iCloud-synchronisatie; de berichten worden dan overal netjes bijgewerkt.

De functie werd voor het eerst geïntroduceerd op WWDC 2017 en verscheen in een vroege proefversie van iOS 11, maar helaas haalde hij de definitieve versie van iOS 11 niet. Wanneer je nu een bericht op je iPhone verwijdert, is hij ook automatisch verdwenen op je Mac en iPad. Een ander voordeel van iCloud-synchronisatie is dat het opslagruimte bespaart. Foto’s en bijlagen staan niet langer afzonderlijk op meerdere apparaten opgeslagen, maar één keer in de cloud.

iMessage berichten synchroniseren


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In de bèta van iOS 11.3 is het inschakelen van iCloud-synchronisatie in iMessage eenvoudig. Open de app Instellingen, tik bovenaan op je naam en kies voor ‘iCloud’. Hier zet je de schakelaar achter ‘Berichten’ op groen.

In de nieuwste bèta van macOS High Sierra (10.13.4) open je de app Berichten. Daarna kies je in de menubalk voor ‘Berichten’, ga je naar ‘Voorkeuren’ en klik je op ‘Accounts’. Hier schakel je de functie ‘Berichten inschakelen op iCloud’ in.