Terug naar Eindelijk: iOS 11.3 synchroniseert je iMessage-berichten via iCloud
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eindelijk: iOS 11.3 synchroniseert je iMessage-berichten via iCloud

Door Koen van Ekeren25 januari 2018 15:362 min. leestijd0

Het is iets waar we al jaren op wachten: iCloud-synchronisatie van je iMessage-berichten tussen een iPhone, Mac en iPad. Deze functie lijkt Apple (opnieuw) door te willen voeren, want hij bevindt zich in de ontwikkelaarsbèta van iOS 11.3.

iCloud-synchronisatie in iMessage

iCloud-synchronisatie in iMessage

iCloud-synchronisatie van iMessage werd niet door Apple aangekondigd, maar verschillende gebruikers van de iOS 11.3 bèta hebben ontdekt dat de gesprekken van Berichten in iCloud kunnen worden opgeslagen, in plaats van individuele apparaten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarmee lost Apple een groot probleem op. Als je nu een bericht op je iPhone wilt verwijderen, loop je het risico dat ze bijvoorbeeld nog steeds op je Mac staan. Dit is niet het geval bij iCloud-synchronisatie; de berichten worden dan overal netjes bijgewerkt.

De functie werd voor het eerst geïntroduceerd op WWDC 2017 en verscheen in een vroege proefversie van iOS 11, maar helaas haalde hij de definitieve versie van iOS 11 niet. Wanneer je nu een bericht op je iPhone verwijdert, is hij ook automatisch verdwenen op je Mac en iPad. Een ander voordeel van iCloud-synchronisatie is dat het opslagruimte bespaart. Foto’s en bijlagen staan niet langer afzonderlijk op meerdere apparaten opgeslagen, maar één keer in de cloud.

iMessage berichten synchroniseren

In de bèta van iOS 11.3 is het inschakelen van iCloud-synchronisatie in iMessage eenvoudig. Open de app Instellingen, tik bovenaan op je naam en kies voor ‘iCloud’. Hier zet je de schakelaar achter ‘Berichten’ op groen.

In de nieuwste bèta van macOS High Sierra (10.13.4) open je de app Berichten. Daarna kies je in de menubalk voor ‘Berichten’, ga je naar ‘Voorkeuren’ en klik je op ‘Accounts’. Hier schakel je de functie ‘Berichten inschakelen op iCloud’ in.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar