Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple introduceert AirPlay 2 in iOS 11.3 en tvOS 11.3

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPlay 2 in iOS 11.3


Lees verder na de advertentie

Woensdag onthulde Apple nieuwe functies voor de iPhone en iPad, zoals een optie om het vertragen van de batterij tegen te gaan, een sterk verbeterd ARKit en het gezondheidsdossier in de Gezondheid-app. Het nieuwe besturingssysteem heeft echter ook een belangrijke functie die Apple niet noemde: ondersteuning voor AirPlay 2 in iOS 11.3.

AirPlay 2 in iOS 11.3

Wanneer je de ontwikkelaarsbèta iOS 11.3 hebt geïnstalleerd op een iOS-apparaat, en je Apple TV (vierde of vijfde generatie) eveneens op 11.3 draait, verschijnen je Apple TV’s in de Woning-app. Hier kun je met AirPlay 2 muziek naar meerdere apparaten tegelijkertijd streamen. Dit staat bekend als een multiroom-audiosysteem.

Heb je bijvoorbeeld twee Apple TV’s in je huis staan, kun je de iPhone nu gebruiken om hetzelfde nummer op beide apparaten af te spelen. Straks kan dat ook met speakers. Verschillende merken, zoals Sonos, Beats, Bose en Libratone, hebben eerder aangegeven met AirPlay 2-ondersteuning te komen.

Dit is vooral handig als je verschillende speakers in je huis hebt staan, zodat je niet steeds van speaker hoeft te wisselen. Maar AirPlay 2 heeft meer voordelen. Je kunt bijvoorbeeld de muziek met meerdere apparaten bedienen en de muziek stopt niet langer bij een inkomend telefoongesprek.

HomePod met multiroom-audio


kooptip

De lancering van iOS 11.3 – en daarmee de ondersteuning voor AirPlay 2 – valt waarschijnlijk samen met het multiroom-audiosysteem voor de HomePod. Die functionaliteit ontbreekt nog wanneer de HomePod op 9 februari wordt geleverd. Naar verwachting lanceert Apple iOS 11.3 op z’n vroegst eind maart.

Wil je meer weten over nieuwe functies die naar de iPhone en iPad komen? In een artikel hebben we de vijf grootste vernieuwingen van iOS 11.3 op een rij gezet.