Terug naar AirPlay 2 verdwenen uit bèta iOS 11.3 en tvOS 11.3
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPlay 2 verdwenen uit bèta iOS 11.3 en tvOS 11.3

Door Laura Grootaarts21 februari 2018 11:392 min. leestijd0

Apple heeft gisteren nieuwe bèta-versies van iOS 11.3 en tvOS 11.3 uitgebracht voor ontwikkelaars. Hierin tref je een aantal nieuwe functies aan, maar één belangrijke functie is juist verdwenen: AirPlay 2.

AirPlay 2 verdwenen

AirPlay 2 verdwenen

AirPlay 2 werd vorig jaar in juni al aangekondigd als onderdeel van iOS 11, en was ook al aanwezig in eerdere bèta-versies. Met AirPlay 2 kun je muziek naar meerdere apparaten tegelijkertijd streamen via de app Woning. Heb je bijvoorbeeld twee Apple TV’s met tvOS 11.3 in huis, dan kun je de iPhone gebruiken om op beide toestellen hetzelfde liedje af te spelen. Multiroom-audio wordt dit genoemd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar nu zijn alle sporen daarvan weer gewist in zowel iOS als tvOS. De optie om audio af te spelen op verschillende apparaten ontbreekt en de Apple TV is weer verwijderd uit de app Woning.

Nog op tijd voor iOS 11.3?

AirPlay 2 in de eerdere beta-versies was behoorlijk foutgevoelig. Bovendien was de functionaliteit ook nog niet compleet. Het is nog niet duidelijk of het in een nieuwe bèta terugkeert en daarmee dan alsnog op tijd is voor iOS 11.3.

beperkingen Homepod

AirPlay 2 had een perfecte combinatie moeten vormen met Apple’s slimme speaker HomePod die begin deze maand verscheen. Dit voorjaar wordt HomePod ook in Duitsland en Frankrijk verwacht – hopelijk dan dus toch met AirPlay 2.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar