Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren nieuwe bèta-versies van iOS 11.3 en tvOS 11.3 uitgebracht voor ontwikkelaars. Hierin tref je een aantal nieuwe functies aan, maar één belangrijke functie is juist verdwenen: AirPlay 2.

AirPlay 2 verdwenen

AirPlay 2 werd vorig jaar in juni al aangekondigd als onderdeel van iOS 11, en was ook al aanwezig in eerdere bèta-versies. Met AirPlay 2 kun je muziek naar meerdere apparaten tegelijkertijd streamen via de app Woning. Heb je bijvoorbeeld twee Apple TV’s met tvOS 11.3 in huis, dan kun je de iPhone gebruiken om op beide toestellen hetzelfde liedje af te spelen. Multiroom-audio wordt dit genoemd.

Maar nu zijn alle sporen daarvan weer gewist in zowel iOS als tvOS. De optie om audio af te spelen op verschillende apparaten ontbreekt en de Apple TV is weer verwijderd uit de app Woning.

Nog op tijd voor iOS 11.3?

AirPlay 2 in de eerdere beta-versies was behoorlijk foutgevoelig. Bovendien was de functionaliteit ook nog niet compleet. Het is nog niet duidelijk of het in een nieuwe bèta terugkeert en daarmee dan alsnog op tijd is voor iOS 11.3.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

beperkingen Homepod

AirPlay 2 had een perfecte combinatie moeten vormen met Apple’s slimme speaker HomePod die begin deze maand verscheen. Dit voorjaar wordt HomePod ook in Duitsland en Frankrijk verwacht – hopelijk dan dus toch met AirPlay 2.