Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van


Lees verder na de advertentie

De release van iOS 11.3 nadert en Apple heeft gisteren de vijfde bèta-versie van het vernieuwde besturingssysteem uitgebracht. In eerste instantie alleen voor ontwikkelaars, maar vrij snel daarna verscheen ook de publieke versie, en die is voor iedere geïnteresseerde met een iPhone, iPad of of iPod touch te downloaden.

iOS 11.3 beta 5: weinig toevoegingen

We zitten nu in het stadium dat de software gefinetuned wordt: ten opzichte van iOS 11.3 bèta 4 zijn er geen ingrijpende wijzigingen of nieuwe functies. Apple’s release notes bij iOS 11.3 beta 5 zijn zelfs gelijk aan die van de vorige versie.

Wat is er nieuw in iOS 11.3

Voor een tussentijdse update heeft iOS 11.3 behoorlijk wat vernieuwingen te bieden. Een aantal voorbeelden:

  • De nieuwe functie Batterijconditie geeft je meer invloed op de snelheid van je iPhone. Apple schroeft de snelheid van het toestel terug als de accu verouderd raakt. Dat kun je nu voorkomen – al raadt Apple het niet aan.
  • Berichten worden voortaan gesynchroniseerd via iCloud. Verwijder je een berichtje op de iPhone, dan verwijder je het direct ook op je andere apparaten. En je bespaart ruimte op je toestel doordat je foto’s en andere bestanden in de cloud bewaart.
  • Augmented reality wordt nog geavanceerder en realistischer dan voorheen, doordat ARKit beter in staat is om grillig gevormde en verticale oppervlakken te detecteren.
  • Voor iPhone X-gebruikers worden er meer Animoji toegevoegd: een leeuw, een beer, een draak en een schedel.

Over het lot van AirPlay 2 is nog steeds geen duidelijkheid. Met AirPlay 2 kun je muziek naar meerdere apparaten tegelijkertijd streamen. Apple voegde deze mogelijkheid toe aan een van de eerdere iOS 11.3-bèta’s, maar verwijderde deze later weer.

iOS 11.3 release


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 11.3 wordt in het voorjaar vrijgegeven, zo beloofde Apple ons eerder dit jaar. Het is dus nog een weekje wachten totdat je het op je iPhone, iPad of iPod touch te downloaden. Heb je daarvoor geen geduld? Dan kun je dus zelf alvast de bèta downloaden. Lees hierover ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het.

Bekijk ook ons dossier over iOS 11.