Terug naar Google I/O: de 5 interessantste aankondigingen voor Apple-gebruikers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google I/O: de 5 interessantste aankondigingen voor Apple-gebruikers

Door Koen van Ekeren9 mei 2018 11:213 min. leestijd2

Dinsdagavond organiseerde Google zijn eigen WWDC: Google I/O 2018. Op de ontwikkelaarsconferentie deed de zoekgigant een enorme rits aan aankondigingen. Een aantal daarvan hebben betrekking op populaire iOS- en macOS-apps.

1. Google Maps met AR

Google Maps AR

Veel Apple-gebruikers hebben Google Maps op hun iPhone staan. Die app wordt vooral gebruikt op de weg, maar ook bijvoorbeeld om de weg te vinden in een nieuwe stad. Dat wordt straks een stuk gemakkelijker. Je richt je camera in een richting en Google smelt kunstmatige intelligentie en Street View-gegevens samen om je met behulp van augmented reality de weg te wijzen. Cool.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast wordt Google Maps persoonlijker. In het tabblad ‘Voor jou’ komen aanbevelingen voor evenementen bij jou uit de buurt en de zoekmachine laat per restaurant zien hoe groot de kans is op een match. Dit percentage is onder meer gebaseerd op jouw voorkeuren over eten en drinken en de restaurants die in je favorieten staan.

2. Gmail typt je mails zelf

gmail zelf typen

Gmail typt straks al je e-mails voor je uit. Oké, bijna dan. De maildienst krijgt de functie Smart Compose, die kunstmatige intelligentie gebruikt om woorden en zinsdelen aan te vullen. Of en wanneer Smart Compose de Nederlandse taal ondersteunt, is nog afwachten.

Een andere interessante vernieuwing is de snooze-functie. Wanneer je nog even geen tijd hebt om een binnenkomende mail te beantwoorden, druk je op de Snooze-knop. Vervolgens verschijnt de mail op een door jou gekozen tijdstip later opnieuw in de mailbox.

3. Google Foto’s kleurt je zwart-wit-foto’s in

Google verrijkt zijn Foto’s-app met een héle interessante functie. De fotodienst krijgt een mogelijkheid om je oude-wit-foto’s om te zetten naar kleur. Ja: dat kan ook met de nostalgische foto’s van bijvoorbeeld je opa of oma! Met behulp van kunstmatige intelligentie voorspelt Google Foto’s welke kleuren de onderdelen hebben gehad toen de foto gemaakt werd.

4. Google News slimmer en persoonlijker

Ook de nieuwsdienst van Google wordt slimmer. Het gebruikt straks grotendeels kunstmatige intelligentie om alle online artikelen te analyseren en deze te organiseren in verhaallijnen. Daarnaast wordt Google News persoonlijker: er komt een For You-pagina, met artikelen die gebaseerd zijn op jouw locatie en interesses.

5. Google Home naar Nederland

Google Home

Tot slot deed de zoekgigant nog een interessante productaankondiging: de Google Home en Home Mini komen dit jaar naar Nederland. Assistant ondersteunt dan ook de Nederlandse taal en de slimmer speaker werkt ook met iOS. De Google Home is de grootste concurrent van Apple’s HomePod. Wanneer die in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jur
Lezer
Jur

Google wordt persoonlijk. Dat wil FB ook, en dat levert wat reuring op. Volgens mij gaat Google er in de publieke opinie mee weg komen. Marketing technisch gezien zit het dus voor de massa wel goed. Ik laat het aan mij voorbij gaan, ten nadelen van mijzelf dat besef ik. Precies hetgeen waar Google op uit is.

botje3
Lezer
botje3

Mooi nieuws hoor, maar Google persoonlijk? Ik vraag ze 3 maanden geleden om een fout in Google Maps direct te corrigeren, maar het enige wat enige dagen ater volgt lijkt een automatisch gegenereerd bericht… bedankt, we gaan er naar kijken. Verder, ook op herinneringen geen enkele reactie neer. Inmiddels leidt het tot ernstige probleem, maar dat zal ze bij Google een zorg zijn?