Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Let op: WhatsApp werkt straks niet meer op deze oude iPhones

Auteur: Annemiek Lourensen
5 reacties
WhatsApp stopt oude iPhones


Lees verder na de advertentie

Als je iemand een berichtje stuurt, welke app gebruik je dan? WhatsApp natuurlijk, maar op sommige oude iPhones stopt hij binnenkort met werken. Deze toestellen zijn de dupe.

WhatsApp stopt op deze oude iPhones

Website WABetaInfo schrijft dat iPhone-gebruikers met een verouderd besturingssysteem momenteel een waarschuwing van WhatsApp krijgen. Dit gebeurt specifiek op iPhones die nog op iOS 10 of iOS 11 draaien: deze moeten vóór 24 oktober 2022 worden geüpdatet. Gebeurt dit niet, dan zal WhatsApp vanaf dat moment niet meer werken.

Voor de wat nieuwere toestellen is updaten een eenvoudige oplossing. Maar voor de iPhone 5 en iPhone 5c is er geen uitkomst. iOS 10 is de laatste versie van de software die door deze toestellen wordt ondersteund. Heb je zo’n toestel en wil je je vrienden of familie voorlopig nog berichtjes sturen, dan zul je dus een messenger-app moeten gebruiken die de software nog wél ondersteunt. Of even een ouderwets sms’je sturen.

Welke iPhones volgen?

Iedereen met een iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6s hoeft nog niet te vrezen. Deze iPhones ondersteunen iOS 12, en WhatsApp schrijft dat vanaf oktober minstens deze versie van iOS nodig is om de app te gebruiken. Maar laten we niet te vroeg juichen: waarschijnlijk is iOS 12 wel WhatsApps volgende slachtoffer. Evenals deze toestellen, dus.


kooptip

Heb jij een iPhone die nog op iOS 10 of 11 draait, maar is je toestel wel nieuw genoeg om hem te updaten? Dat werkt als volgt:

  • Open ‘Instellingen’.
  • Ga naar ‘Algemeen’.
  • Tik op ‘Software-update’.
  • Tik op ‘Download en installeer’, loop de stappen na en wacht tot je toestel klaar is met updaten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!