Terug naar Let op: WhatsApp werkt straks niet meer op deze oude iPhones
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Let op: WhatsApp werkt straks niet meer op deze oude iPhones

Door Annemiek Lourensen23 mei 2022 11:492 min. leestijd5

Als je iemand een berichtje stuurt, welke app gebruik je dan? WhatsApp natuurlijk, maar op sommige oude iPhones stopt hij binnenkort met werken. Deze toestellen zijn de dupe.

WhatsApp stopt oude iPhones

WhatsApp stopt op deze oude iPhones

Website WABetaInfo schrijft dat iPhone-gebruikers met een verouderd besturingssysteem momenteel een waarschuwing van WhatsApp krijgen. Dit gebeurt specifiek op iPhones die nog op iOS 10 of iOS 11 draaien: deze moeten vóór 24 oktober 2022 worden geüpdatet. Gebeurt dit niet, dan zal WhatsApp vanaf dat moment niet meer werken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Voor de wat nieuwere toestellen is updaten een eenvoudige oplossing. Maar voor de iPhone 5 en iPhone 5c is er geen uitkomst. iOS 10 is de laatste versie van de software die door deze toestellen wordt ondersteund. Heb je zo’n toestel en wil je je vrienden of familie voorlopig nog berichtjes sturen, dan zul je dus een messenger-app moeten gebruiken die de software nog wél ondersteunt. Of even een ouderwets sms’je sturen.

Welke iPhones volgen?

Iedereen met een iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6s hoeft nog niet te vrezen. Deze iPhones ondersteunen iOS 12, en WhatsApp schrijft dat vanaf oktober minstens deze versie van iOS nodig is om de app te gebruiken. Maar laten we niet te vroeg juichen: waarschijnlijk is iOS 12 wel WhatsApps volgende slachtoffer. Evenals deze toestellen, dus.

Heb jij een iPhone die nog op iOS 10 of 11 draait, maar is je toestel wel nieuw genoeg om hem te updaten? Dat werkt als volgt:

  • Open ‘Instellingen’.
  • Ga naar ‘Algemeen’.
  • Tik op ‘Software-update’.
  • Tik op ‘Download en installeer’, loop de stappen na en wacht tot je toestel klaar is met updaten.
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mirjam
Lezer
Mirjam

Een simple berichten app als whatsapp dat zijn support voor oudere toestellen laat vallen. Belachelijk. Zouden een petitie moeten starten.

Hanns
Lezer
Hanns

Denk eerder dat Apple er voor moet zorgdragen dat support gegarandeerd blijft. Immers Apple stopt upgrades op oude toedtellen (in hun ogen verouderde..Immers zij willen geeewoon omzet creëren over de rug vaan de klant.

JMac1
Lezer
JMac1

Tja 1 keer om de zes jaar!!! Verwacht Apple en ook de andere fabrikanten(en die al veel eerder !!) dat je meegaat met de tijd en een nieuw toestel aanschaft. Als we verwachten dat een toestel 10 jaar of langer meegaat zullen de toestelfabrikanten allemaal failliet zijn.

Geert
Lezer
Geert

Toch mooi dat de verwachtingen zo hoog zijn voor een service waar geen kwartje voor wordt betaald

Michel
Lezer
Michel

Precies. Men heeft geen ‘recht’ op Whatsapp, ook al schreeuwen ze moord en brand. Apple hoeft hier helemaal niks mee te doen. Het is een commercieel bedrijf, geen verrassing toch?