Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Gmail krijgt compleet redesign – eerste beelden zijn al gelekt

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Gmail


Lees verder na de advertentie

Google is van plan om de web-versie van Gmail helemaal om te bouwen. De e-maildienst vierde onlangs zijn veertiende verjaardag en ziet in de basis nog steeds hetzelfde uit als in 2004. In het nieuwe design krijgt Gmail directe integratie met Google Agenda en Google Documenten, daarnaast is er een nieuw uiterlijk met functies om mailtjes sneller te beantwoorden en e-mails uit je inbox uit te stellen om er later iets mee te doen.

Eerst was nog onduidelijk hoe de nieuwe Gmail eruit moet komen te zien, maar nu zijn al de eerste screenshots gelekt (via The Verge). De inspiratie is duidelijk afkomstig van de app-versie van Gmail.

Nieuwe functies in Gmail

Ook wat de functies betreft, heeft de web-versie van Gmail het een en ander van de app geleerd. Zo biedt de nieuwe Gmail ondersteuning voor de zogeheten Smart Replies. Google scant hierbij de inhoud van binnengekomen mailtjes en stelt alvast verschillende antwoorden voor zodat je minder hoeft te typen. Een oude bekende van de Google Inbox-app is de mogelijkheid om mailtjes te snoezen. Hiermee haal je mailtjes tijdelijk uit je inbox en laat je ze later op een vastgelegd moment weer verschijnen.

Nieuwe zijbalk met andere diensten

Een andere grote nieuwe functie is een zijbalk waarin verschillende andere Google-diensten worden uitgelicht. Dat zijn bijvoorbeeld Google Agenda, de notitie-app Keep of je bestanden uit Google Documenten. Dat moet het makkelijker maken om afspraken in te plannen en bijlagen te versturen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Google geeft je overigens de keuze tussen drie verschillende weergaven. In de standaardweergave worden bijlagen van mailtjes – zoals documenten en foto’s – uitgelicht, de ‘comfortabele’ weergave doet dat juist niet. Dan is er nog een compacte weergave waarbij zo veel mogelijk mailtjes op een pagina te zien zijn. Laatstgenoemde weergave komt het meest overeen met de ouderwetse Gmail die we gewend zijn.

Voor iedereen in mei?

Het nieuwe design van Gmail wordt nu al uitgebreid getest. Een aantal gebruikers hebben een uitnodiging gekregen om mee te doen aan de bèta. Op 8 mei begint Google’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Grote kans dat dan de nieuwe versie van Google’s maildienst voor iedereen beschikbaar wordt gesteld.