Op zoek naar gratis luisterboeken? Deze apps móét je proberen!
![Spotify luisterboeken](https://www.icreatemagazine.nl/app/uploads/2023/09/spotify-luisterboeken.jpg)
Steeds meer mensen luisteren naar boeken en verhalen via een luisterboeken-app. Fijn voor onderweg of tijdens het huishouden. Weet je nog niet zeker of het iets is voor jou? Dan wil je misschien eerst gratis luisterboeken uitproberen. Maar waar kun je luisterboeken gratis bemachtigen?
Lees verder onder de advertentie
We zetten de beste opties om gratis luisterboeken te verkrijgen voor je op een rij. Te beginnen met de standaard luisterboeken-apps, waarvoor we stuk voor stuk een leuke aanbieding voor je hebben gevonden. Maar er zijn meer plekken waar je (Nederlandse) luisterboeken gratis kunt beluisteren.
1) Gratis luisterboeken-app uitproberen
Tegenwoordig zijn er legio luisterboeken-apps. Maar die zijn toch betaald? Nou: de meeste daarvan mag je eerst gratis uitproberen. Dat geldt natuurlijk alleen als je je voor de eerste keer abonneert, maar inmiddels zijn er zoveel apps, dat er vast nog wel een is die je nog niet geprobeerd hebt.
kooptip
![iPhone 16 nu met korting oplopend tot €486!](https://fnlcontent.nl/app/uploads/2024/09/IP-iphone-16-ai.png)
• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
Bovendien: als je na je gratis proefperiode niet verlengt, dan is de kans groot dat je vroeg of laat een aanbieding in je mailbox krijgt. Dan luister je niet gratis, maar voor een paar euro. Zo kun je verschillende apps steeds afwisselen!
Storytel
![](https://www.icreatemagazine.nl/app/uploads/2024/06/storytel.jpg)
Storytel is misschien wel de bekendste gratis luisterboeken-app. Als je een audioboek zoekt, is de kans groot dat Storytel hem in de collectie heeft. Ook leuk zijn de Storytel Originals die je nergens anders vindt.
BookBeat
![BookBeat](https://www.icreatemagazine.nl/app/uploads/2024/06/bookbeat.jpg)
Ook BookBeat heeft een enorme collectie aan luisterboeken – er is behoorlijk wat overlap met het aanbod van Storytel. BookBeat heeft doorgaans een langere proefperiode dan Storytel.
Nextory
![NExtory](https://www.icreatemagazine.nl/app/uploads/2024/06/nextory-1.jpg)
Nextory lijkt op dit moment nog wat minder bekend dan de andere apps in dit lijstje. Maar deze luisterboeken-app timmert stevig aan de weg en doet niet onder voor de rest. Zeker de moeite waard.
Kobo Plus
![Kobo plus](https://www.icreatemagazine.nl/app/uploads/2024/06/kobo.jpg)
Kobo Plus vindt zijn oorsprong in de Kobo e-reader, maar is inmiddels ook verkrijgbaar in app-vorm. Daarin vind je ook luisterboeken. Kobo is iets minder georganiseerd dan de eerder genoemde apps.
Voor alle proefabonnementen geldt dat je nergens aan vast zit. Je kunt ze allemaal opzeggen tijdens de proefperiode, zodat je echt gratis luisterboeken hebt.
2) Gratis luisterboeken Spotify
Heb je Spotify Premium? Waarschijnlijk luister je daarmee vooral naar muziek. Maar wist je dat op Spotify ook heel veel gratis luisterboeken te vinden zijn? Check maar eens ons lijstje met luisterboeken op Spotify, waarin we 28 leuke boeken voor je hebben verzameld. Wat dacht je van De Hongerspelen? Of Stromboli van Saskia Noort? Of een hele reeks aan kinderboeken?
3) Gratis voor bibliotheekleden
Iets soortgelijks geldt als je lid bent van de bibliotheek: dan kun je via de online bibliotheek-app ook luisterboeken lenen. Oké, gratis klopt in dit geval niet helemaal, maar je krijgt de boeken toch maar mooi op de koop toe. Iedereen onder de 18 jaar kan gratis lid worden van de bibliotheek en gebruikmaken van deze app.
4) Gratis luisterboeken YouTube
Ook op YouTube vind je diverse gratis luisterboeken. Zoek maar eens op ‘luisterboek’. Wil je je niet beperken tot Nederlandse luisterboeken? Dan kun je natuurlijk ook op ‘audiobook’ zoeken – dan open je al helemaal een complete bibliotheek met leesvoer.
5) Gratis luisterboeken downloaden via Librivox
Via Librivox vind je een hoop Nederlandstalige luisterboeken uit het publieke domein. Oftewel: stokoude boeken waarvan de auteursrechten al lang en breed verlopen zijn, voorgelezen door vrijwilligers. Gedateerd? Vaak wel. Maar sommige titels hebben de tand des tijds bijzonder goed doorstaan. Van de koele meren des doods, Max Havelaar, De Stille kracht, Eline Vere, Gevoel en Verstand: stuk voor stuk de moeite waard.
Praat mee
0