Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waar vind ik gratis luisterboeken?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Gratis luisterboeken

De zomervakantie komt eraan en is voor sommigen zelfs al in volle gang. Eindelijk kom je toe aan een goed boek! En tegenwoordig gooi je je koffer niet meer vol met papieren boeken, maar beluister je ze via je iPhone. Weet je niet of het iets is voor jou? Dan wil je misschien eerst gratis luisterboeken uitproberen. We zetten de opties voor je op een rij!

1) Luisterboeken-apps gratis uitproberen

Tegenwoordig zijn er legio luisterboeken-apps. En de meeste daarvan mag je eerst gratis uitproberen. Dat geldt natuurlijk alleen als je je voor de eerste keer abonneert, maar inmiddels zijn er zoveel apps, dat er altijd wel een is die je nog niet geprobeerd hebt. Als je verschillende proefabonnementen aaneen rijgt, kom je de zomervakantie wel door.

Ook interessant om te weten: als je na je gratis proefperiode niet verlengt, dan is de kans groot dat je vroeg of laat een aanbieding in je mailbox krijgt. Dan luister je niet gratis, maar voor een paar euro.

2) Gratis luisterboeken Spotify

Heb je Spotify Premium? Waarschijnlijk luister je daarmee vooral naar muziek. Maar wist je dat op Spotify ook heel veel gratis luisterboeken voor volwassenen zijn? Check maar eens ons lijstje met luisterboeken op Spotify.

3) Gratis voor bibliotheekleden

Iets soortgelijks geldt als je lid bent van de bibliotheek: dan kun je via de online bibliotheek-app ook luisterboeken lenen. Oké, gratis klopt in dit geval niet helemaal, maar je krijgt de boeken toch maar mooi op de koop toe. Iedereen onder de 18 jaar kan gratis lid worden van de bibliotheek.

4) Gratis luisterboeken YouTube

Ook op YouTube vind je diverse gratis luisterboeken. Zoek maar eens op ‘luisterboek’. Wil je je niet beperken tot Nederlandse luisterboeken? Dan kun je natuurlijk ook op ‘audiobook’ zoeken – dan open je al helemaal een complete bibliotheek met leesvoer.

5) Oude Nederlandse luisterboeken gratis via Librivox

Via Librivox vind je een hoop Nederlandstalige luisterboeken uit het publieke domein. Oftewel: stokoude boeken waarvan de auteursrechten al lang en breed verlopen zijn. Gedateerd? Vaak wel. Maar sommige titels hebben de tand des tijds bijzonder goed doorstaan. Van de koele meren des doods, Max Havelaar, De Stille kracht, Eline Vere, Gevoel en Verstand: stuk voor stuk de moeite waard.

Dit vind je misschien ook interessant