Terug naar Apple Boeken heeft nu audioboeken die zijn ingesproken door een AI
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Boeken heeft nu audioboeken die zijn ingesproken door een AI

Door Ward Edema5 januari 2023 14:422 min. leestijd0

Waarom zou je nog iemand inhuren om voor Apple Boeken audioboeken in te spreken, als een computer dat kan? Maak kennis met de nieuwe boeken-AI van Apple!

Apple Boeken audioboeken

Apple Boeken audioboeken

De bibliotheek van Apple Boeken (voorheen iBooks) wordt steeds indrukwekkender, met een gigantisch aanbod e-books én een steeds uitgebreidere collectie audioboeken. Om die laatste categorie nog wat sneller uit te breiden, doet Apple nu een opmerkelijke zet. Vanaf vandaag zijn er namelijk audioboeken die niet zijn ingesproken door een mens, maar door een computer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het gaat om geavanceerde robotstemmen die – net als de Engelstalige Siri – op een natuurlijke manier teksten uit kunnen spreken. Zo klinkt het computergegenereerde audioboek bíj́na net zo goed als een echt mens.

Gemakkelijk te onderscheiden

Om je niet voor de gek te houden, laat Apple in de virtuele boekenwinkel duidelijk weten wát voor audioboek je op het punt staat te kopen. Bij computergegenereerde stemmen staat ‘Vertel door Apple Books’ en ‘Dit is een Apple Boeken audioboek dat verteld wordt door een digitale stem die is gebaseerd op een menselijke verteller’.

Apple Books luisterboeken

Ook gaat het voorlopig nog niet om een volledig geautomatiseerd proces. Er wordt nog steeds gecontroleerd vanuit Apple hoe de digitale stem vertelt, en of het wel goed klinkt. Waar nodig kan Apple op deze manier de stem een andere toon laten gebruiken, of een verkeerde uitspraak corrigeren. De kans is groot dat dit een tijdelijk proces is: naarmate de stem via AI van zijn fouten leert, zal het minder belangrijk worden om de resultaten door een mens te laten checken.

Zo vind je de boeken

Wil je horen hoe Apple’s nieuwe AI-stem klinkt? Bekijk dan een boek in Apple Boeken (op iPhone, iPad of Mac) waarbij de nieuwe stemtechnologie gebruikt wordt, zoals enkele keukenmeidenromans van Mona Ingram. Daar is een gratis preview bij te beluisteren van (één van) de computerstemmen. Ook is er een speciale website van Apple met voorbeelden van álle verschillende stemmen die ingezet kunnen worden. Let wel op: tot nu toe is er alléén een Engelse stem – andere talen volgen waarschijnlijk later.

Wil je meer nieuwtjes over Apple direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

Praat mee!

avatar