Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Top 28 luisterboeken op Spotify (volwassenen en kinderen)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Spotify luisterboeken

Waarschijnlijk heb je Spotify op je iPhone staan om naar muziek te luisteren. Maar wist je dat je er ook terechtkunt voor gratis luisterboeken? Ideaal voor lange winteravonden. Of om de kinderen op de achterbank stil te houden. Wij laten je zien hoe je Spotify doorzoekt op luisterboeken en geven je alvast een lijstje met boeken die je direct kunt beluisteren.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Aanbod audioboeken Spotify

Wat het aanbod betreft: het is natuurlijk wat kariger dan toegewijde luisterboek-apps als Storytel, BookBeat en Audible. In sommige gevallen zul je ook een déjà vu krijgen naar de leeslijst van de middelbare school: veel Engelse literatuur die inmiddels rechtenvrij is. Mocht je het Duits beheersen, dan is ook dat een goed alternatief. Al met al zijn er toch echt wat opvallende Nederlandstalige boeken te vinden op Spotify. Hier alvast een lijstje met aanraders: tik erop en je kunt gaan luisteren.

Luisterboeken Spotify volwassenen

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Luisterboeken Spotify kinderen

Heb jij nog leuke boeken gevonden op Spotify? Laat onder dit bericht een reactie achter, dan vullen we het lijstje met Spotify luisterboeken aan – dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt.

Spotify offline luisteren

Deze audioboeken kun je overigens ook luisteren zonder internet. Bijvoorbeeld als je op reis bent of je onderweg naar werk geen internet hebt. Zo kun je Spotify offline luisteren – het werkt op dezelfde manier als met muziek!

Zelf audioboeken Spotify zoeken

Op Spotify staan dus gratis luisterboeken, maar het is een beetje omslachtig om ze te vinden. Want helaas heeft Spotify ze niet ondergebracht onder een eigen genre. Je zult ze dus zelf moeten zoeken.

Heb je een precieze titel of auteur die je zoekt? Dan kun je die invoeren in het zoekscherm. Maar misschien wil je liever wat grasduinen in het aanbod. Veel Spotify-gebruikers hebben afspeellijsten gemaakt bestaande uit audioboeken. Je vindt ze door in het zoekvenster te zoeken op ‘Audiobooks’ of, als je liever Nederlandse boeken hebt ‘luisterboeken’ of ‘audioboeken’. Vervolgens tik je onder het zoekvenster op de knop ‘Playlists’: Nu verschijnen alle playlists met audioboeken.

In sommige afspeellijsten staan vaak tientallen hoofdstukken uit verschillende boeken door elkaar heen. Dat is natuurlijk geen doen! Zie je een titel die je aanspreekt? Tik dan op de drie puntjes erachter, veeg iets naar beneden en tik op ‘Album weergeven’. Dan verschijnt het hele boek.

Tik je niet op ‘Album weergeven’ maar op ‘Artiest weergeven’? Dan krijg je meer te zien van de artiest in kwestie. In het geval van audioboeken is dat vaak of de schrijver, of de voorlezer van het boek. Zo ontdek je nog meer leesvoer!

Extra tip: ben je de luisterboeken na een tijdje zat, en wil je je ogen wat te doen geven? Zonder hier vervolgens weer geld aan uit te moeten geven? In dat geval kun je ook gratis boeken downloaden, gewoon op je iPhone of iPad.