Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo kun je gratis boeken downloaden voor je iPhone of iPad

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Gratis boeken downloaden

Lezen kan nogal een dure hobby zijn. Nou is zo nu en dan een boekje kopen nog te overzien, maar echte boekenwurmen willen er natuurlijk zoveel mogelijk hebben. Kun jij ook wel wat extra leesvoer gebruiken, maar wil je ook je portemonnee dichthouden? Zo kun je gratis boeken downloaden.

Lees verder na de advertentie

Gratis boeken downloaden iPhone & iPad

Met een iPhone of iPad kun je eindeloos boeken lezen. Bijvoorbeeld via Apple’s ingebouwde Boeken-app, al zijn er ook heel veel andere lees-apps waarmee je lekker wegdroomt. Toch hebben ze meestal één groot nadeel: je moet betalen om ze te gebruiken. Soms gaat het om een maandelijks bedrag, in andere gevallen moet je zelfs per boek betalen. En lees jij boeken in een mum van tijd uit, dan kost deze hobby een flinke duit.

Gelukkig voor jou kun je ook gratis boeken downloaden. Hier zijn namelijk allerlei verschillende manieren voor, en wellicht past de een beter bij je dan de ander. Hieronder lopen we een aantal van die opties na. En om het nog maar even extra te benoemen: deze zijn allemaal legaal.

Apple’s Boeken-app

kooptip

Apple’s eigen Boeken-app heeft een speciale Book Store waarin je zowat alle Nederlands- en Engelstalige boeken kunt downloaden die je je maar kunt bedenken. Veruit de meeste hiervan kosten geld, maar met alle gratis boeken ben je ook wel even zoet. Deze herken je doordat er geen bedrag bij staat, alleen een knop met daarop ‘Downloaden’.

Je vindt de gratis boeken van Apple op verschillende manieren. Zo kun je rechtsonder in de app op ‘Zoek’ tikken en boven in de zoekbalk het woord ‘Gratis’ intypen. Al kun je ook op specifieke genres of andere categorieën zoeken door de volgende stappen uit te voeren:

  • Open de Boeken-app.
  • Tik onderin op ‘Book Store’.
  • Tik op ‘Doorzoek categorieën’ en kies een categorie uit die je aanspreekt, zoals Hitlijsten.
  • Scrol naar beneden en zoek naar het kopje ‘Gratis’. Hier staan alle boeken die onder je gekozen categorie vallen die niets kosten.

Boeken-app: Engelstalig

Hoewel de Boeken-app een groot aanbod aan (gratis) Nederlandse boeken heeft, zijn veruit de meeste Engelstalig. Waaronder veel klassiekers. Die zijn vaak dusdanig oud, dat de rechten (deels) zijn vervallen en ze nu behoren tot het publieke domein. En daardoor kan iedere gebruiker met de app ze gratis lezen. Zo vind je in Boeken onder andere de volgende gratis klassiekers:

Luisterboeken Spotify

Bij Spotify denk je natuurlijk meteen aan muziek, maar wist je dat deze streamingdienst ook vol staat met audioboeken? Het gaat hierbij om zowel Nederlands- als Engelstalige boeken, en er zitten veel indrukwekkende titels tussen. Denk zoal aan Becoming van Michelle Obama, Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens en zelfs de complete trilogie van De Hongerspelen van Suzanne Collins.

Oké, nou kun je op Spotify niet helemaal gratis boeken downloaden, want je moet wel een abonnee zijn op deze muziekdienst. Maar het is wel mooi meegenomen als je dit al bent. Heb jij een abonnement op Spotify Premium? Ontdek dan welke luisterboeken Spotify nog meer heeft en hoe je ze vindt.

Websites

Online vind je behoorlijk wat websites en instanties die gratis boeken aanbieden. Al moet je ze wel maar net weten te vinden, want sommige zijn nogal niche. Wij hebben er vier op een rij gezet:

Apple en Boeken

Als je graag op je Apple-apparaten leest, wil je dit vast zo optimaal mogelijk doen. Daarom hebben wij nog meer tips voor je klaargezet. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende artikelen:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en tips? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!