Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch Series 8: de laatste geruchten vlak voor het Apple-event

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 8


Lees verder na de advertentie

Aanstaande woensdag 7 september vindt het iPhone-event van Apple plaats. Naast de iPhone 14 presenteert Apple waarschijnlijk ook de Apple Watch Series 8 – en misschien verschijnt er voor het eerst ook een sportief Pro-model. Dit zijn de opvallendste Apple Watch Series 8 geruchten van dit moment!

Apple Watch Series 8 geruchten

Apple presenteert volgende week de nieuwe generatie van de Apple Watch. Officieel weten we nog niets over deze smartwatch, maar er wordt druk over gespeculeerd. Wat is er op dit moment bekend over Apple’s nieuwe slimme horloge? We hebben de meest plausibele geruchten voor je verzameld.

1) Apple Watch 8 design

Vorig jaar zou de Apple Watch Series 7 een compleet nieuw design krijgen, maar uiteindelijk bleken de veranderingen zeer subtiel. Het opmerkelijkste was nog wel dat het schermformaat ietsje groeide (naar 41 en 45). Aanvankelijk werd gedacht dat de Series 8 dan wel dat veelbelovende nieuwe design zou krijgen, maar inmiddels zijn ook die geruchten verstomd. We denken dat de Series 8 er hetzelfde uitziet als zijn voorganger. Wellicht verschijnen er wat nieuwe Apple Watch 8-kleuren. Ook zijn er geruchten over een derde model met een groter scherm van maar liefst 48 mm – daar komen we zo nog op terug.

2) Sensor voor het meten van je lichaamstemperatuur


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Een saturatiemeter, een app voor het maken van een hartfilmpje, valdetectie: de Apple Watch krijgt er steeds meer sensoren bij die je gezondheid monitoren. Nieuw op de Apple Watch Series 8: we verwachten een sensor voor het meten van je lichaamstemperatuur. Verwacht niet dat deze sensor tot op getallen achter de komma aangeeft wat je temperatuur is. Waarschijnlijk is de sensor in staat om schommelingen in je lichaamstemperatuur op te merken. De functie zou voornamelijk bedoeld zijn voor vruchtbaarheidsplanning bij vrouwen: aan de hand van de lichaamstemperatuur kun je bepalen wanneer de eisprong plaatsvindt.

3) Nieuwe S8-chip

De Series wordt waarschijnlijk uitgerust met een S8-chip, maar die is eigenlijk gelijk aan de S7 van vorig jaar. En die was op zijn beurt weer gelijk aan de S6 van de Apple Watch Series 6. Verwacht dus niet veel vooruitgang qua snelheid. Toch maakt de Series 8 wel een sprong voor wat betreft efficiëntie. Er zou namelijk sprake zijn van een nieuwe energiebesparingsmodus, vergelijkbaar met die van de iPhone. Zo kun je langer vooruit op een batterijlading.

4) Speciale sportversie

Het opvallendste gerucht betreft een compleet nieuwe sportversie van de Apple Watch. In de wandelgangen wordt deze de Apple Watch Pro genoemd. Deze krijgt een extra stevige behuizing – als materiaal wordt rubber of titanium genoemd. Hij is speciaal voor mensen die wat ruigere sporten beoefenen. We noemden net al even een groter scherm, en de mogelijkheid bestaat dat alleen deze sportversie dat krijgt. Zodat sporters hun statistieken beter kunnen aflezen. Mogelijk wordt het scherm ook helemaal vlak, waardoor het extra robuust is. Ben je tijdens een iets te extreme sport in een penibele situatie belandt? Dan kun je gebruikmaken van satellietcommunicatie.

Apple Watch Series 8 en Pro onthuld op 7 september

Wat er klopt van de geruchten? Dat horen we volgende week: op woensdag 7 september is er een Apple-event. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk wordt tijdens de keynote een Apple Watch Series 8 aangekondigd. Maar wellicht dus ook de Apple Watch Pro. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook interessant