Terug naar Apple Watch Pro: deze twee functies maken hem echt speciaal
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Pro: deze twee functies maken hem echt speciaal

Door Sven Lamers29 augustus 2022 12:412 min. leestijd1

Het duurt nog net meer dan een week totdat Apple de nieuwe Apple Watch gaat presenteren. Naar verluidt komt er naast de Series 8 ook een Apple Watch Pro. En laatstgenoemde wordt volgens de laatste geruchten wel héél speciaal. Dit moet je weten.

Apple Watch Pro 2022

Apple Watch Pro met groter en vlak display

Gedurende het weekend zijn er twee geruchten over de Apple Watch Pro naar buiten gekomen. Het eerste is afkomstig van het Japanse Macotakara. Volgens bronnen van de site krijgt de Apple Watch namelijk een grotere kast van 47 millimeter. De huidige Apple Watch-modellen zijn alleen verkrijgbaar in 41 of 45 mm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een slecht 2 mm grotere kast klinkt als niet veel, maar op je pols biedt dat wel ruimte voor een behoorlijk groter scherm. Ook verliest het scherm van de Apple Watch volgens Macotakara zijn kenmerkende schuin aflopende randen. In plaats daarvan wordt het display helemaal vlak. Dat zou ervoor moeten zorgen dat het scherm nog robuuster wordt – of in ieder geval minder gevoelig voor onbedoelde stoten.

Apple Watch met satellietcommunicatie

Het tweede gerucht bracht Apple-analist Mark Gurman van Bloomberg naar buiten. In zijn nieuwsbrief liet hij weten dat de Apple Watch Pro communicatie via satellietverbinding mogelijk gaat maken. Hiermee zou je dan berichten kunnen versturen of noodoproepen kunnen doen. Zeker voor een horloge dat mogelijk gericht gaat zijn op extreme sporten, is dit een erg nuttige toevoeging.

Overigens waren er eerder ook al geruchten dat de iPhone met zo’n satellietverbinding uitgerust zou worden. Mocht de Apple Watch Pro deze functie krijgen, zien we dit ook voor de iPhone 14 gebeuren.

Apple Watch Series 8 en Pro op 7 september

Of dit allemaal werkelijkheid gaat worden? Dat zullen we binnenkort wel ontdekken. Apple heeft al een event op 7 september aangekondigd. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk wordt tijdens de keynote sowieso een Apple Watch Series 8 aangekondigd. Maar wellicht dus ook de Apple Watch Pro. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Heber Rijkschroeff
Lezer
Heber Rijkschroeff

Beste Icreate, al jarenlang volg ik het Apple ieuwe. Ik wacht al heel lang op het nieuws dat diabetes ook via de Applewatch beschikbaar is geworden.
Mijn vraag: kan nu met de ñieuwe Apple watch (pro) diabetes ook gecontroleerd worden? Graag uw antwoord daarop. Mocht dat inderdaad zo zijn dan ben ik bereid om dan eindelijk na jaren wachten een Apple watch te kopen.