Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Watch Pro: deze twee functies maken hem echt speciaal

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
Apple Watch Pro 2022


Lees verder na de advertentie

Het duurt nog net meer dan een week totdat Apple de nieuwe Apple Watch gaat presenteren. Naar verluidt komt er naast de Series 8 ook een Apple Watch Pro. En laatstgenoemde wordt volgens de laatste geruchten wel héél speciaal. Dit moet je weten.

Apple Watch Pro met groter en vlak display

Gedurende het weekend zijn er twee geruchten over de Apple Watch Pro naar buiten gekomen. Het eerste is afkomstig van het Japanse Macotakara. Volgens bronnen van de site krijgt de Apple Watch namelijk een grotere kast van 47 millimeter. De huidige Apple Watch-modellen zijn alleen verkrijgbaar in 41 of 45 mm.

Een slecht 2 mm grotere kast klinkt als niet veel, maar op je pols biedt dat wel ruimte voor een behoorlijk groter scherm. Ook verliest het scherm van de Apple Watch volgens Macotakara zijn kenmerkende schuin aflopende randen. In plaats daarvan wordt het display helemaal vlak. Dat zou ervoor moeten zorgen dat het scherm nog robuuster wordt – of in ieder geval minder gevoelig voor onbedoelde stoten.

Apple Watch met satellietcommunicatie

Het tweede gerucht bracht Apple-analist Mark Gurman van Bloomberg naar buiten. In zijn nieuwsbrief liet hij weten dat de Apple Watch Pro communicatie via satellietverbinding mogelijk gaat maken. Hiermee zou je dan berichten kunnen versturen of noodoproepen kunnen doen. Zeker voor een horloge dat mogelijk gericht gaat zijn op extreme sporten, is dit een erg nuttige toevoeging.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Overigens waren er eerder ook al geruchten dat de iPhone met zo’n satellietverbinding uitgerust zou worden. Mocht de Apple Watch Pro deze functie krijgen, zien we dit ook voor de iPhone 14 gebeuren.

Apple Watch Series 8 en Pro op 7 september

Of dit allemaal werkelijkheid gaat worden? Dat zullen we binnenkort wel ontdekken. Apple heeft al een event op 7 september aangekondigd. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk wordt tijdens de keynote sowieso een Apple Watch Series 8 aangekondigd. Maar wellicht dus ook de Apple Watch Pro. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!