Terug naar Apple Watch Pro-geruchten: dit is wat we nu weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Pro-geruchten: dit is wat we nu weten

Door Laura Grootaarts6 september 2022 17:093 min. leestijd0

Op 7 september organiseert Apple een iPhone-event. Alhoewel, iPhone-event … Je mag ook rekenen op veel nieuws over de Apple Watch. We denken dat er naast de reguliere Apple Watch Series 8 ook voor het eerst een Pro-model onthuld wordt. Dit zijn de Apple Watch Pro-geruchten die ertoe doen.

Apple Watch Series 8 Pro

1) Apple Watch Pro: voor serieuze sporters

Met de Apple Watch Pro (of Apple Watch Series 8 Pro) heeft Apple een zeer specifieke doelgroep op het oog: sporters, en dan van het serieuzere type. Duursporters, atleten en beoefenaars van extreme sporten. De Apple Watch Pro is in de basis gelijk aan de Apple Watch Series 8, maar het materiaal waarvan deze smartwatch gemaakt is, is stukken robuuster. Apple zou in plaats van aluminium, titanium gebruiken. Maar er zijn meer dingen die maken dat dit horloge ideaal is voor atleten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2) Wat is-ie groot!

Apple Watch Pro formaat

Misschien is de Apple Watch Pro te groot voor jouw polsen! De behuizing zou maar liefst 49 mm worden – tot nu toe was de grootste Apple Watch 45 mm. Daar kun je als fanatieke sporter heel veel statistiekjes en metingen op kwijt, zodat je in één oogopslag ziet hoe je training vlot. Mogelijk verschijnen er ook wijzerplaten exclusief voor de Apple Watch Pro. Het scherm schijnt trouwens wat vlakker te zijn; dat zou ten goede komen aan de stevigheid. De hoeken zijn wat ronder dan je gewend bent.

3) Oude bandjes passen (niet)

Tot nu toe waren Apple Watch-bandjes uitwisselbaar. Het lijkt erop dat oude Apple Watch-bandjes ook op dit model passen, maar niet perfect. Voor het mooiste effect gebruik je de bandjes die speciaal voor deze editie ontworpen worden. Verder valt op dat er best wat lekken zijn waarbij de protector voor de behuizing en het bandje één geheel vormen.

4) Een extra knop

Apple Watch Pro knop

De gewone Apple Watch heeft een digitale kroon en daaronder een langwerpige zijknop. Mogelijk krijgt de Apple Watch Pro ook aan de linkerzijde een fysieke knop. In de hoesjes die tot nu toe gelekt zijn, zit op die plek in ieder geval een uitsparing. Het doel van die knop is nog onduidelijk. Misschien kun je zelf instellen wat je met deze knop wilt doen: je zou er je favoriete app of work-out mee kunnen starten.

5) Satellietcommunicatie

Je hoopt natuurlijk dat het je nooit overkomt, maar als extreme sporter zou je in een situatie kunnen belanden waarbij je geen mobiele verbinding meer hebt. Dan is de Apple Watch Pro misschien je redding, want deze krijgt naar verluidt satellietcommunicatie. Je kunt daarmee korte noodberichten versturen – niet voor de fun dus.

6) Overeenkomsten met de Apple Watch Series 8

De Apple Watch Pro heeft waarschijnlijk veel overeenkomsten met de Apple Watch Series 8 die ook morgen gepresenteerd wordt. We verwachten een S8-chip, een energiebesparingsmodus voor een extra lange batterijduur en een sensor voor het meten van de lichaamstemperatuur. Allemaal nieuw voor de Series 8 en dus ook voor de Pro.

7) Morgen gepresenteerd

Apple’s event vindt plaats om woensdag 7 september. We verwachten dan de onthulling van de Pro (en die van de Series 8, SE en misschien zelfs een speciale kinder-watch). Doorgaans gaan nieuwe producten op de vrijdag na het event in de voorverkoop. Op vrijdag 16 september zou dan de officiële release zijn. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook interessant

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar