Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Watch Series 8 loopt een beetje achter’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 6


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verwachten we weer een nieuwe Apple Watch: de Apple Watch Series 8. Bovendien werkt Apple aan een tweede generatie van de Apple Watch SE. Dat schrijft Apple-kenner Mark Gurman in zijn Power On-nieuwsbrief. Maar hoe vernieuwend zijn de horloges eigenlijk? De Apple Watch Series 8-chip belooft weinig goeds …

Apple Watch Series 8 chip wéér niet sneller

De Apple Watch Series 8 krijgt volgens Gurman een nieuwe processor: een S8. Goed nieuws? Niet bepaald, want volgens insiders krijgt deze dezelfde specificaties als de S7-chip van verleden jaar. En die S7-chip was weer identiek aan de S6, van de Apple Watch Series 6 uit 2020. Kortom: de Apple Watch Series 8 is net zo snel als de Series 7 van vorig jaar én de Series 6 van het jaar daarvoor. Gurman verwacht dat de Apple Watch die in 2023 verschijnt, pas weer een nieuwe en snellere processor krijgt.

Gurman benoemt het niet in deze nieuwsbrief, maar eerder meldde hij dat dat Series 8 een thermometer krijgt voor het meten van de lichaamstemperatuur. Mogelijk verschijnt er ook een extra stevige versie van deze Watch, voor beoefenaars van extreme sporten.

Tweede generatie Apple Watch SE

Dan is er ook nog de tweede generatie van de Apple Watch SE, het budgetmodel Apple Watch. Die blijft er hetzelfde uitzien als de eerste generatie van twee jaar geleden, wat betekent dat hij helaas niet het grotere scherm krijgt dat vorig jaar met de Apple Watch Series 7 geïntroduceerd werd.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De Apple Watch SE krijgt naar verluidt ook de nieuwe S8-chip. Voor de SE is dat in tegenstelling tot de Apple Watch Series 8 wel een stap voorwaarts, want de eerste generatie had een S5-chip.

Einde voor deze Apple Watch

Gurman denkt verder dat de Apple Watch Series 3 uit het assortiment verdwijnt. Dat is geen gekke gedachte, want de Series 3 is niet eens meer geschikt voor watchOS 9, de grote Apple Watch-update van dit jaar. De Series 3 is de goedkoopste Apple Watch, en waarschijnlijk wordt zijn plaats in het assortiment ingenomen door de huidige Apple Watch SE. De Apple Watch Series 3 kopen is geen goed idee.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!