Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Watch Series 8 krijgt energiebesparingsmodus’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Spaarstand aanzetten


Lees verder na de advertentie

Als Apple Watch-gebruiker weet je waarschijnlijk wel dat de spaarstand van het horloge verre van ideaal is. Maar met de nieuwe Apple Watch die dit jaar verschijnt – de Apple Watch Series 8 – wordt het een stuk beter. Apple’s smartwatch krijgt dan een energiebesparingsmodus die vergelijkbaar is met die van de iPhone.

Spaarstand Apple Watch maakt horloge onbruikbaar

Duikt de batterij op je Apple Watch in het rood, dan ontkomt je er soms niet aan om de Apple Watch Spaarstand aan te zetten. Dan gaat je batterij langer mee, maar kun je eigenlijk niks meer met je horloge. Alleen de tijd is dan nog zichtbaar, alle slimme functies worden gedeactiveerd. Moet je toch even gebruikmaken van functies en apps, dan moet je het horloge helemaal uit en weer aan zetten. Niet handig in geval van nood.

Apple Watch Series 8 energiebesparingsmodus

Apple-kenner Mark Gurman voorspelde eerst dat watchOS 9 de energiebesparingsmodus naar de Apple Watch zou brengen. Maar tijdens de presentatie van watchOS 9 begin deze maand, werd deze functie niet genoemd. Hij komt er tóch, meent Gurman, maar dan exclusief voor de Apple Watch Series 8.

Volgens Gurman zorgt de nieuwe ‘Low Power Mode’ ervoor dat je de Apple Watch kunt blijven gebruiken, maar staat het energieverbruik op een laag pitje. Vergelijk het met de Energiebesparingsmodus op de iPhone, die onder meer energieslurpende achtergrondactiviteiten stillegt. Als deze modus op je iPhone actief is, kleurt je batterij-icoon geel.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het is onduidelijk waarom Apple deze functie zou beperken tot de Apple Watch Series 8. Zeker nu bekend is dat de Apple Watch Series 8 chip gelijk is aan die van de Series 6 én 7.

Apple Watch Series 8

Op basis van recente geruchten zal de Apple Watch Series 8 een kleine upgrade zijn ten opzichte van de huidige Series 7. Waarschijnlijk zijn de chip en het ontwerp gelijk. Wat er dan wel nieuw is? Dat horen we in september – traditioneel de maand waarin Apple nieuwe Apple Watch-modellen aankondigt.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe Apple Watch? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac