Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple Watch Series 6 krijgt Touch ID’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch Series 6 krijgt iets nieuws: het slimme horloge wordt mogelijk uitgerust met een Touch ID-scanner – een vingerafdrukscanner. Maar hoe die precies in het horloge verwerkt wordt, is nog maar de vraag.

Apple Watch Touch ID

Het gerucht is afkomstig van de Israëlische website The Verifier. Een Touch ID-sensor zou van pas komen op momenten dat je nu nog je toegangscode op de Apple Watch moet invoeren, bijvoorbeeld als je hem ’s ochtends omdoet en je iPhone nog niet ontgrendeld is. De vraag is alleen: hoe gaat Apple de vingerafdrukscanner inbouwen?

De eerste optie die genoemd wordt, is de Digitale Kroon. Daar leg je dan je vinger op voor het ontgrendelen van je Watch. Toch lijkt dat geen handige keuze, omdat daarin de ecg-sensor is ingebouwd voor het maken van een hartfilmpje. De andere optie is onder het scherm. Maar dat is dan weer een techniek die Apple nooit eerder heeft toegepast, zelfs niet op een iPhone.

Slaaptracker en zuurstofmeter

The Verifier bevestigt verder een gerucht over de Apple Watch, namelijk dat het horloge een zuurstofmeter krijgt voor het meten van het zuurstofgehalte in het bloed. Ook zou de Watch eindelijk een slaaptracker krijgen – en daarvoor is dan weer een grotere accu nodig. Verder denkt de Israëlische site dat watchOS 7, het besturingssysteem voor de Apple Watch, dit jaar beschikbaar komt voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Dat zou betekenen dat je de Apple Watch Series 1 en 2 voor het eerst niet meer kunt updaten. Vorig jaar kon je watchOS 6 al niet meer installeren op de allereerste Apple Watch (dit model verscheen nog voor de Series 1).

Planning en beschikbaarheid


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Normaal zouden we met enige stelligheid beweren dat de nieuwe Apple Watch in september wordt aangekondigd, tegelijk met de nieuwe iPhone, en vrij snel daarna in de winkels ligt. Dit jaar staat door de uitbraak van het coronavirus alles op losse schroeven. Zo lijkt het erop dat de ontwikkeling van de iPhone 12 al twee maanden achterligt op schema, en mogelijk pas in 2021 verschijnt. Dat heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor de Apple Watch-release.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors