Terug naar ‘Apple Watch Series 6 krijgt Touch ID’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Watch Series 6 krijgt Touch ID’

Door Laura Grootaarts30 maart 2020 09:542 min. leestijd0

De Apple Watch Series 6 krijgt iets nieuws: het slimme horloge wordt mogelijk uitgerust met een Touch ID-scanner – een vingerafdrukscanner. Maar hoe die precies in het horloge verwerkt wordt, is nog maar de vraag.

Apple Watch

Apple Watch Touch ID

Het gerucht is afkomstig van de Israëlische website The Verifier. Een Touch ID-sensor zou van pas komen op momenten dat je nu nog je toegangscode op de Apple Watch moet invoeren, bijvoorbeeld als je hem ’s ochtends omdoet en je iPhone nog niet ontgrendeld is. De vraag is alleen: hoe gaat Apple de vingerafdrukscanner inbouwen?

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

De eerste optie die genoemd wordt, is de Digitale Kroon. Daar leg je dan je vinger op voor het ontgrendelen van je Watch. Toch lijkt dat geen handige keuze, omdat daarin de ecg-sensor is ingebouwd voor het maken van een hartfilmpje. De andere optie is onder het scherm. Maar dat is dan weer een techniek die Apple nooit eerder heeft toegepast, zelfs niet op een iPhone.

Slaaptracker en zuurstofmeter

The Verifier bevestigt verder een gerucht over de Apple Watch, namelijk dat het horloge een zuurstofmeter krijgt voor het meten van het zuurstofgehalte in het bloed. Ook zou de Watch eindelijk een slaaptracker krijgen – en daarvoor is dan weer een grotere accu nodig. Verder denkt de Israëlische site dat watchOS 7, het besturingssysteem voor de Apple Watch, dit jaar beschikbaar komt voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Dat zou betekenen dat je de Apple Watch Series 1 en 2 voor het eerst niet meer kunt updaten. Vorig jaar kon je watchOS 6 al niet meer installeren op de allereerste Apple Watch (dit model verscheen nog voor de Series 1).

Planning en beschikbaarheid

Normaal zouden we met enige stelligheid beweren dat de nieuwe Apple Watch in september wordt aangekondigd, tegelijk met de nieuwe iPhone, en vrij snel daarna in de winkels ligt. Dit jaar staat door de uitbraak van het coronavirus alles op losse schroeven. Zo lijkt het erop dat de ontwikkeling van de iPhone 12 al twee maanden achterligt op schema, en mogelijk pas in 2021 verschijnt. Dat heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor de Apple Watch-release.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar