Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

macOS 11.3 en watchOS 7.4 beschikbaar: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Mac en Apple Watch goudkleurig


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren updates uitgebracht voor de Mac en de Apple Watch. Voor de Mac verscheen macOS Big Sur 11.3, voor de Apple Watch watchOS 7.4. De updates verschenen gelijktijdig met iOS 14.5 voor de iPhone.

macOS Big Sur 11.3: diverse nieuwe functies

De nieuwste versie van macOS Big Sur brengt diverse vernieuwingen naar je Mac. Voor een tussentijdse update is er behoorlijk veel nieuws. Dit zijn de opvallendste nieuwe functies:

  • Sinds vorige week zijn de AirTags in de voorverkoop – Apple’s bluetooth-tracker. Ook je Mac is er nu klaar voor om die weer te geven op de landkaart in Zoek mijn.
  • De app Podcasts heeft een compleet nieuwe look. Net zoals op de iPhone zullen er op korte termijn betaalde podcasts in gaan opduiken.
  • Apple Music toont stadhitlijsten met wat er populair is in meer dan 100 steden van over de hele wereld.
  • In de app Herinneringen kun je je lijstjes voortaan gemakkelijker sorteren. Bovendien kun je ze uitprinten.
  • Er zijn weer nieuwe emoji’s.

macOS Big Sur 11.3 is gratis te downloaden. De update is te vinden via ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’. Klik hier op ‘Werk nu bij’ en doorloop de stappen om de update te downloaden en te installeren.

watchOS 7.4: ontgrendel je iPhone met een mondkapje

Voor de Apple Watch verscheen gisteren watchOS 7.4. Deze heeft één belangrijke nieuwe functie: je kunt voortaan met je watch je iPhone ontgrendelen als je een mondkapje draagt en Face ID probeert te gebruiken. Hoe het werkt? Lees ons artikel Ontgrendel je iPhone met je Apple Watch als je een mondkapje draagt.


kooptip

Om watchOS 7.4 te downloaden, moet eerst je iPhone bijwerken naar iOS 14.5. Het updaten van je Watch kan vervolgens op twee manieren:

Via je iPhone. Bij het downloaden moet je Apple Watch op de oplader liggen en voor minstens 50 procent opgeladen zijn. Je iPhone moet in de buurt zijn en verbonden zijn met wifi. Doorloop de volgende stappen:

  • Open de app Watch.
  • Open het tabblad Mijn Watch.
  • Tik op Algemeen.
  • Tik op software-update.
  • Tik op ‘Download en installeer’.

Via de Apple Watch. Hiervoor open je de app Instellingen op de Apple Watch. Je vindt de update via Algemeen>Software-update’. Doorloop de aanwijzingen op het scherm voor het bijwerken en installeren.