Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Nieuw in watchOS 7: slaaptracker, kindermodus en meer’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Dit najaar komt watchOS 7 uit voor de Apple Watch. Dat betekent dat je straks weer allerlei nieuwe functies kunt gebruiken op je slimme horloge. Benieuwd welke dat zijn? Sommige zijn nu al uitgelekt!

watchos 7 nieuwe functies

watchOS 7: nieuwe functies om naar uit te kijken!

Uit de code van iOS 14 die per ongeluk naar buiten is gekomen, vallen onder meer de volgende watchOS 7-vernieuwingen op te maken:

  • Wijzerplaten delen: heb je een superhandige wijzerplaat samengesteld met diverse complicaties (appjes) erop? Voortaan kun je hem delen met anderen.
  • Infograaf Pro-wijzerplaat: deze nieuwe wijzerplaat bevat een tachymeter. Dit is een ringvormige schaalverdeling om de buitenste rand van een wijzerplaat en vormt een hulpmiddel om snelheden te berekenen.
  • Foto’s-wijzerplaat: op de wijzerplaat kun je voortaan foto’s uit een gedeeld album laten circuleren. Bijvoorbeeld uit je Gezinsalbum, zodat je Watch foto’s van gezinsleden toont.
  • Ouderlijk toezicht: ouders kunnen voortaan vanaf hun iPhone de apps en complicaties op de Watch van hun kinderen beheren. Zo kunnen er gedurende de uren op school restricties worden ingesteld.
  • Slaapmodus: De Apple Watch krijgt een slaaptracker. Hiermee wordt de duur van je slaap en de kwaliteit ervan in de gaten gehouden.
  • Bedieningspaneel: dit bevat nieuwe knoppen voor de slaapmodus en geluidsmeldingen.
  • Zuurstofmeter: gisteren werd ook al bekend dat de Apple Watch het zuurstofgehalte in je bloed kan meten. Zakt dit onder een bepaalde waarde, dan krijg je hiervan een seintje.

Het is op dit nog niet precies duidelijk welke functies naar álle Apple Watch-modellen met watchOS 7 komen, en welke zijn voorbehouden aan het nieuwe Apple Watch-model. Het zou heel goed kunnen dat bijvoorbeeld de slaaptracker en zuurstofmeter exclusief voor de nieuwe Apple Watch Series 6 zijn. Die moet dit najaar verschijnen.

Onthulling tijdens de WWDC


kooptip

Traditioneel geeft Apple tijdens hun Worldwide Developers Conference een sneakpreview van de nieuwe besturingssystemen. Dus dan horen we meer over watchOS 7 en over iOS 14 voor de iPhone. De WWDC vindt doorgaans plaats in juni, maar zou door de uitbraak van het coronavirus wel eens heel anders vormgegeven kunnen worden dan we van Apple gewend zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de nieuwe Apple Watch? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: 9to5Mac