Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Apple Watch Pro-hoesjes gelekt: dit onthullen ze over het design

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Niet één, niet twee, maar drie Apple Watch-modellen gaat Apple deze week aankondigen. Naast de Apple Watch Series 8 en Apple Watch SE (het budgetmodel) verwachten we een Apple Watch Pro. En daarover wordt langzamerhand steeds meer bekend.

Apple Watch Pro hoesje

Apple Watch Pro hoesje gelekt

De Apple Watch Pro wordt een grotere en stevigere uitvoering van de Apple Watch, bedoeld voor duursporters en andere atleten. Volgens Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg krijgt deze ‘explorer edition’ ook een afwijkend design, gebaseerd op de Apple Watch Series 4 uit 2018. Op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn afbeeldingen verschenen van hoesjes voor de Apple Watch Pro en die geven een goede indruk van hoe dit model eruit zal zien. Op Twitter publiceerde Apple-leaker Sonny Dickson een foto van zo’n hoesje.

De Pro is niet echt vierkant maar heeft een nieuwe vormfactor met behoorlijk ronde hoeken. Vorig jaar werden met de Apple Watch Series 7 vlakke randen verwacht, dat gebeurde toen niet en lijkt ook nu nog steeds niet het geval. De kans is aanzienlijk dat het scherm groter en vlakker wordt dan dat van de Series 7, voor extra stevigheid.

Het hoesje toont ook diverse uitsparingen. Rechts voor de digitale kroon en de zijknop. De uitsparingen aan de linkerzijde op de plek van de speaker roepen wat meer vragen op, want die zijn wat groter dan je misschien zou verwachten. Mogelijk worden de speakers groter, maar het zou ook kunnen dat er nieuwe fysieke knoppen worden toegevoegd aan die zijde van de smartwatch.

Apple Watch Series 8 en Pro onthuld op 7 september

De nieuwe Apple Watch Pro krijgt naar verluidt een groter display, waarop gebruikers meer fitness- en gezondheidsgegevens tegelijk kunnen bekijken. Mogelijk zijn er ook exclusieve wijzerplaten. Een eerder gerucht stelde dat de Apple Watch Pro satelliet-communicatie krijgt, voor als je tijdens het sporten in een penibele situatie verzeild raakt.

Wat er precies klopt van de geruchten? Dat horen we verderop deze week: op woensdag 7 september is er een Apple-event. Het event staat hoofdzakelijk in het teken van de nieuwe iPhone, maar we verwachten ook nieuwe Apple Watch modellen – en mogelijk heeft Apple nog meer voor ons in petto. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook interessant

Bron: via MacRumors