Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple-event oktober: MacBook Pro 2021 en meer verwachtingen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Event oktober 2021 verwachtingen


Lees verder na de advertentie

Vorige maand hebben we mogen genieten van het Apple-event over de iPhone 13, Apple Watch Series 7 en nieuwe iPads. Maar Apple is nog niet klaar: eind deze maand is er nóg een presentatie. Dit zijn onze Apple-event oktober 2021 verwachtingen!

1. MacBook Pro 2021

De ster van de avond wordt de nieuwe MacBook Pro 2021, die de resterende Intel-modellen vervangt. Deze krijgt een volledige make-over. Aan de buitenkant komt een nieuw design met dunnere schermranden, waardoor het 13-inch model een 14-inch model wordt. Ook zul je allerlei poorten weer terugvinden die eerder waren verdwenen, zoals MagSafe, HDMI en een sd-kaartlezer.

De grootste verandering zal echter intern zijn. Hier verwachten we voor het eerst de Apple M1X-chip, een krachtigere versie van de M1. Dit betekent ook dat het 16-inch model voor het eerst een processor van Apple krijgt. De M1X heeft waarschijnlijk 10 cores, 16 tot 32 grafische cores en werkgeheugen tot 64GB. Hierdoor zou hij significant beter zijn dan de M1, wat vergeleken met z’n Intel-voorgangers al een ontzettend snelle chip is.

De laatste grote verbetering is het scherm. Apple zou namelijk de overstap maken naar een mini-led-scherm, net als op de Pro Display XDR en 12,9-inch iPad Pro. Hierdoor wordt het contrast en de helderheid véél beter. Als Apple werkelijk deze stap maakt, wordt het scherm waarschijnlijk wel iets dikker dan voorheen. Benieuwd naar de MacBook Pro? Lees er meer over in ons artikel met MacBook Pro 2021 verwachtingen!

2. Mac mini 2021


kooptip

Mac mini 2021 ontwerp

Als Apple met de M1X komt, waarom zouden ze ‘m dan niet in meerdere Macs stoppen?

De kans is groot dat ook de Mac mini de nieuwe chip krijgt. Dit gaat, net als bij de MacBook Pro, gepaard met een nieuw ontwerp. De nieuwe Mac mini krijgt niet langer een volledig aluminium ontwerp, maar wordt meer een ’throwback’ naar de originele Apple TV met een glazen bovenzijde.

Er wordt ook verwacht dat de voeding van de Mac mini extern wordt, en net als bij de 24-inch iMac een magnetische aansluiting heeft. Daarnaast is een ethernetpoort in de voeding waarschijnlijk. Door de externe voeding kan de Mac mini zelf overigens nóg kleiner worden.

3. AirPods 3

AirPods 3 nieuw ontwerp

Ze zitten er al een tijdje aan te komen: is het Apple-event van oktober dan éindelijk het moment dat Apple de derde generatie AirPods onthult? De kans is aanwezig, maar gezien de focus van het evenement op de Mac zal liggen is het niet heel waarschijnlijk. Bovendien heeft Apple, op de originele versie na, onthullingen van AirPods altijd in losse persberichten gedaan. Maar zoals we vorige maand wel zagen met de iPad mini, kan Apple ons altijd verrassen!

De nieuwe AirPods krijgen nagenoeg hetzelfde design als de AirPods Pro, maar dan zonder de siliconen oordopjes. Noise cancelling zal nog steeds ontbreken. Slimme functies van de AirPods Pro en AirPods Max, zoals ‘head tracking’ met ruimtelijke audio en Zoek Mijn-ondersteuning, komen echter naar verwachting wel naar het nieuwe model.

4. iMac Pro (30 inch)

iMac Pro 2021

Hoewel er de laatste tijd weinig geruchten zijn over een groter iMac Pro-model, zou het zomaar kunnen dat Apple juist tijdens dit ‘M1X-evenement’ de nieuwe iMac onthult. Deze krijgt naar verwachting namelijk ook de M1X-chip. Daarnaast verwachten we hetzelfde dunne design als de 24-inch iMac, en een significant groter 30-inch scherm. Ook de spacegrijze kleur zou wel eens terug kunnen komen. Qua prijsklasse wordt de 30-inch iMac overigens meer een vervanging van de 27-inch iMac dan de oude iMac Pro.

5. Release macOS Monterey en iOS 15.1

De kans is groot dat macOS Monterey ongeveer tegelijk uit zal komen met de nieuwe MacBook Pro. De releasedatum van de update wordt waarschijnlijk tijdens het evenement aangekondigd. Meestal zit er ongeveer een week tussen de aankondiging en de release, dus macOS Monterey komt waarschijnlijk op 25 of 26 oktober uit. Ook verwachten we rond dezelfde tijd iOS 15.1 met functies die aansluiten op Monterey, zoals SharePlay en Universele bediening.

kooptip

Apple-event oktober 2021 verwachtingen

Het Apple-event vindt op 18 oktober plaats. Op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron foto: Renders by Ian en Gizmochina