Terug naar ‘Mac mini 2021 wordt dunner en leent iMac-features’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Mac mini 2021 wordt dunner en leent iMac-features’

Door Koen van Ekeren26 mei 2021 09:452 min. leestijd0

Apple lijkt van plan om in 2021 het uiterlijk van alle Macs te vernieuwen. Eerder werd de iMac compleet in het nieuw gestoken. De nieuw ontworpen MacBook Pro’s komen er bijna aan. En ook de Mac mini 2021 wacht een nieuw ontwerp, zo lijkt het.

Mac mini 2021 ontwerp

Ontwerp Mac mini 2021

Vorige week meldde de betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg dat Apple werk maakt van een high-end Mac mini, met een krachtigere M-chip en extra poorten. Hij zal naar verwachting de duurdere spacegrijze Mac mini vervangen, die nog een Intel-processor heeft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu is er meer bekend over de nieuwe Mac mini. Volgens Apple-leaker Jon Prosser krijgt de Mac mini 2021 een nieuw ontwerp. Dit laat hij weten in de onderstaande video van Front Page Tech. Het chassis zou dunner zijn, met aan de bovenkant een ‘plexiglasglasachtig’ oppervlak. De glasplaat zou boven de behuizing van aluminium komen te zitten.

 

De high-end Mac mini krijgt meer poorten ten opzichte van de M1 Mac mini. Hierbij gaat het om vier keer Thunderbolt (usb-c), twee keer usb-a, een keer Ethernet en een keer HDMI. Dit zijn dezelfde poorten als de huidige op Intel gebaseerde Mac mini heeft.

De Mac mini krijgt ook dezelfde magnetische oplaadkabel als de nieuwe 24-inch iMac 2021 heeft gekregen, meldt Prosser. Verder zegt hij dat de glasachtige afwerking van de bovenkant kan betekenen dat er tweekleurige kleuropties voor de Mac mini komen, vergelijkbaar met de iMac-serie. Dit betekent dat de kleur van de glasplaat aan de bovenkant een beetje afwijkt van de aluminium behuizing.

M1X-processor

Design van Mac mini 2021

De Mac mini 2021 krijgt ook een verbeterde versie van de M1-chip. Het gaat om dezelfde processor als de MacBook Pro 2021-modellen krijgen. Apple noemt deze chip de M1X, verwacht Prosser. Die heeft tien kernen, waarvan acht high-performance cores en twee energiezuinige cores. De geïntegreerde gpu heeft 16 kernen; dit kun je uitbreiden naar 32. Deze uitspraken corresponderen met een eerdere voorspelling van Gurman.

De verwachting is dat de nieuw ontworpen Mac mini aan het eind van 2021 wordt gelanceerd. De huidige M1 Mac mini werd in november 2020 aangekondigd. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar