Terug naar ‘MacBook Pro 2021 release nog deze maand’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Pro 2021 release nog deze maand’

Door Ward Edema4 oktober 2021 10:122 min. leestijd0

Terwijl de iPhone 13 en nieuwe iPad mini nog maar net beschikbaar zijn, wordt er in oktober nog een Apple-event verwacht met de MacBook Pro 2021 release.

MacBook Pro 2021 release oktober

MacBook Pro 2021 release in oktober

Apple-analist Mark Gurman geeft aan dat de nieuwe MacBook Pro ‘in de komende weken’ wordt aangekondigd. Dat zou dus betekenen dat we in oktober het tweede Apple-event van het najaar kunnen verwachten.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De MacBook Pro krijgt dit jaar volgens de geruchten een volledig nieuw ontwerp en een scherm met dunnere randen. Hierdoor wordt het huidige 13-inch model vervangen door een 14-inch versie. Het 16-inch model kreeg in 2019 al dunnere schermranden, en zal qua scherm dus vrijwel gelijk blijven.

Ook komen er aansluitingen terug die in 2016 zijn verdwenen, zoals MagSafe, een sd-kaartlezer en een hdmi-poort. Hierdoor zal het in de meeste situaties niet meer nodig zijn om een hub of dongle te gebruiken.

M1X-chip

De grootste verandering zal echter intern zijn. Daar wordt de M1X-chip verwacht, een krachtigere versie van de M1-chip die Apple vorig jaar introduceerde. Deze krijgt een processor met tien rekenkernen. Hiervan zijn er acht zogenaamde ‘high performance-cores’, en twee ‘high efficiency-cores’. Ter vergelijking: de M1 heeft in totaal acht rekenkernen, waarvan er slechts vier high performance zijn.

Ook komen er waarschijnlijk twee grafische opties, met 16- of 32 cores. Dit is respectievelijk het dubbele en viervoudige van de M1. Daarnaast zullen er meer configuraties mogelijk zijn qua werkgeheugen: 16, 32 en 64 gigabyte.

MacBook Pro voor zwaar werk

Door het aantal rekenkernen en extra geheugen wordt de M1X een behoorlijke krachtpatser, die geschikt is voor allerlei zware taken. Dit maakt bijvoorbeeld videobewerking met gigantische filmbestanden mogelijk, of zeer complexe 3D-rendering. Tegelijkertijd zal de accuduur er niet onder lijden: die wordt verlengd tot zo’n 23 uur.

Naast de MacBook Pro 2021 zal ook een nieuwe Mac mini de M1X-chip ontvangen. Gurman verwacht echter niet dat deze ook in oktober aangekondigd wordt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar