Terug naar Apple werkt aan ‘High Power Mode’ voor MacBook
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt aan ‘High Power Mode’ voor MacBook

Door Ward Edema30 september 2021 11:002 min. leestijd0

In de nieuwste bèta van macOS Monterey zijn verwijzingen gevonden naar een ‘High Power Mode’ voor de MacBook. Maar wat voegt het toe?

MacBook High Power Mode

MacBook High Power Mode: niet helemaal nieuw

9to5mac schreef in januari 2020 al over een ‘Pro Mode’ die ze ontdekt hadden in een bèta van macOS Catalina. Hierover waren teksten aanwezig in de krochten van het besturingssysteem, waaronder een beschrijving van Apple zelf: ‘Apps may run faster, but battery life may decrease and fan noise may increase’.

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

In macOS Monterey bèta 8 zijn er nieuwe verwijzingen ontdekt door 9to5mac, nu met de naam ‘High Power Mode’. Ditmaal zijn er echter geen concrete teksten of screenshots, waardoor we niet precies weten waar die verwijzingen zich bevinden.

Wat we kunnen verwachten

Het idee van een ‘hoge energiemodus’ is dat je de processorkracht van de MacBook er volledig mee kan benutten als deze niet aan de stroom hangt. Normaal gesproken moet een MacBook namelijk wat inleveren op het gebied van prestaties om de accu te sparen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de High Power Mode alleen beschikbaar zijn op de aankomende MacBook Pro 2021 met M1X-chip. Dit heeft een paar redenen.

MacBooks met Intel-processoren zouden weinig accuduur overhouden als ze op volledige kracht draaien zonder netvoeding: hoogstens enkele uren. Waarschijnlijk vindt Apple dat dit voor een dusdanig slechte ervaring zorgt dat ze er niet aan willen beginnen. Op MacBooks met M1-chip is een High Power Mode juist niet relevant: de M1 draait op de accu namelijk al nagenoeg op volledige kracht, omdat hij zo weinig energie verbruikt (10 watt).

High Power Mode op M1X

De M1X-chip is naar verwachting een ‘ander beestje’. Door meer rekenkernen en grafische cores, verbruikt de chip zo’n 25 watt op maximale prestaties. Véél minder dan Intel op z’n max, maar wel een stuk meer dan de M1.

Apple zou er echter voor kunnen kiezen om de chip ongeveer op M1-niveau te laten draaien op de accu, zodat je de MacBook met gemak 23 uur kan gebruiken. En als je dan toch die extra power nodig hebt, zet je dit dus met het High Power Mode-schakelaartje aan. En dan houd je alsnog zo’n 9 uur accuduur over!

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: 9to5mac

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar