Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Pro Display XDR: het nieuwe scherm van Apple

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Pro Display XDR


Lees verder na de advertentie

Tegelijk met de Mac Pro heeft Apple ook een nieuw beeldscherm voor professionals gelanceerd. Het heet Pro Display XDR en is de opvolger van de Apple Cinema Display van een aantal jaar geleden. Dit moet je over het nieuwe scherm weten.

Pro Display XDR

Het Pro Display XDR heeft een Retina 6K-resolutie met 6016 x 3384 pixels op een 32-inch scherm. De randen zijn dun en de kijkhoek is 25 keer beter dan bij gewone LCD-displays.

Leuk voor professionals: het display heeft een supergoede anti-reflectieve coating. Daarnaast is ook een mat scherm beschikbaar, voor het eerst op een Apple-product sinds … de 17-inch MacBook Pro. Hiervoor gebruikt Apple een innovatieve nieuwe techniek: een nano-textuur die het licht in alle mogelijke richtingen reflecteert en daardoor mat lijkt.

Specificaties


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Uiteraard zijn ook de andere specificaties van de Pro Display XDR absoluut ‘pro’. Ondersteuning voor de brede kleurruimte P3, met 10-bit en een helderheid van 1000 Nits. Tijdelijk kun je de helderheid zelfs verhogen naar 1600 Nits. Daarnaast is het Pro Display ontworpen om HDR-content weer te geven.

De Pro Display XDR komt najaar beschikbaar  voor 4999 dollar. De speciale versie met het matte nano-textuur scherm kost zelfs 5999 dollar.

Houder scherm: 1000 dollar

Apple vraagt dus duizenden euro’s voor het scherm en dan moet je er nog een houder bijkopen. Die heet de Pro Stand en kost maar liefst 1000 (!) dollar. Hiermee kun je eenvoudig het zware scherm verstellen – en zelfs kantelen naar de portretmodus.

Alle highlights van de keynote

Wil je alles weten over Pro Display XDR en ben je geïnteresseerd in de overige highlights van de keynote? Sluit dan nu een abonnement af: het eerstvolgende nummer staat in het teken van de WWDC-keynote! Naar de shop.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!